Komentara: 24
Pregleda: 12169

U protekla dva dana trinaest osoba prekršilo policijski čas, kažnjeni sa 50.000 dinara

24.03.2020. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Trinaest lica kažnjeno je prekršajno, novčanom kaznom u iznosu od 50.000 dinara, zbog kršenja policijskog časa, od toga devet starijih od 65 godina, dok je maloletnom licu izrečena mera ukora. Za dva lica koja su nešto ranije prekršila propisanu meru samoizolacije određen je pritvor.
U protekla dva dana trinaest osoba prekršilo policijski čas, kažnjeni sa 50.000 dinara

Tokom jučerašnjeg dana u Prekršajnom sudu u Subotici vođen je postupak protiv 13 lica zbog kršenja zabrane kretanja propisane Naredbom o ograničenju i zabrani kretanja lica. Od tog broja, 9 lica je prekršilo meru kao lica sa navršenih 65 i više godina života, dok su četiri lica prekršila meru opšte zabrane kretanja u vremenskom periodu od 17 do 5 časova.

- Kažnjenim licima su izrečene novčane kazne propisane Uredbom o prekršaju za kršenje Naredbe ministra unutrašnjih poslova o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, dok je jednom maloletnom licu izrečena jedna vaspitna mera ukor - saopštio je Prekršajni sud u Subotici.

Dan ranije zbog kršenja propisa o merama samoizolacije pred Osnovnim sudom u Subotici sa jednim okrivljenim zaključen je sporazum o priznanju krivice, nakon čega mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 4 meseca, u kućnim uslovima, dok je drugom izrečen karantinski pritvor u trajanju od 30 dana koji već služi u Kazneno-popravnom zavodu "Vršac".

U protekla dva dana trinaest osoba prekršilo policijski čas, kažnjeni sa 50.000 dinara

U protekla dva dana trinaest osoba prekršilo policijski čas, kažnjeni sa 50.000 dinara

POLICIJSKI ČAS od nedelje traje od 17 časova do 5 ujutro, u tom periodu zabranjen je izlazak na ulicu svim građanima koji nemaju za to dozvolu nadležnog organa, ili radnu dozvolu od poslodavca, koja se opet izdaje uz odobrenje nadležnog organa. Mera ograničenog kretanja od srede važi za sva lica starija od 65 godina.

Građanima i stranim državljanima koji imaju boravište u Srbiji koji ulaze u zemlju iz država koje su žarišta epidemije korona virusa, naložena je samoizolacija u trajanju od 28 dana, dok je za one koji dolaze iz drugih zemalja određena samoizolacija od najmanje 14 dana.

Osobe za koje građani pouzdano smatraju da krše samoizolaciju (zvanično im je propisana mera sanitarnog inspektora) neophodno je prijaviti policiji na broj 192. Građani koji prekrše meru samoizolacije policija će pokrenuti krivični postupak, a zaprećena je kazna i do tri godine zatvora.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 1 mesec
Komentara: 24
Pregleda: 12169
Povezane teme

subotička policija

Policija Subotica

vanredno stanje

prekršajni sud

policijski čas

samoizolacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.