Komentara: 7
Pregleda: 7132
Foto

U prirodu pušteno oko 150 fazana uzgajanih u volijeri u Subotici

15.09.2015. u 11:35h
Izvor: Subotica.com
Zahvaljujući Lovačkom savezu Vojvodine i Lovačkom udruženja "Subotička peščara" juče je na Radanovcu pušteno oko 150 fazana koji su uzgajani u specijalno iugrađenoj vilijeri za uzgoj fazanske divljači.
U prirodu pušteno oko 150 fazana uzgajanih u volijeri u Subotici

Dobijenim sredstvima je pokrivena nabavka potrebnog materijala za izgradnju i deo stručnih radova. Veći deo radova na izgradnji je volonterski rad lovaca naše grupe, naših prijatelja lovaca iz drugih grupa i prijatelja koji nisu lovci ali su želeli da svojim radom pomognu izgradnju volijere.

Lovačko udruženje "Subotička peščara" pre dva meseca dobilo je fazanske piliće koji su othranjeni u volijeri, a sada kada su dovoljno ojačali pušteni su u prirodu, u njihovo prirodno stanište. Fazani će još neko vreme imati hrane i vode u volijeri dok ne naviknu da se samostalno hrane i pronalaze hranu u prirodi.

U prirodu pušteno oko 150 fazana uzgajanih u volijeri u Subotici

- "Svesni smo da će deo ovih fazana završiti kao plen predatora, ali to je prirodan proces. Deo će svakako biti otstreljen u lovu koji počinje sredinom oktobra i traje do sredine januara. Tokom lova se otsreljuju isključivo fazanski petlovi, a fazanske koke ostaju u prirodi za nastavak priridne reprodukcije." - izjavio je Miloš Romić, član udruženja "Subotička peščara"

U prirodu pušteno oko 150 fazana uzgajanih u volijeri u Subotici

Puštanjem oko 150 fazana u prirodu se ne završava aktivnost lovaca na zaštiti divljači. Oko volijere se nalazi obrađeno poljoprivredno zemljiše na kojem se proizvodi hrana kojom će se hraniti divljač u zimskim uslovima kada u prirodi nema dovoljo hrane ili je hrana prekrivena snegom. Za ovu hranu su na celom terenu raspoređena hranilišta u kojima će životinje naći hranu i zaklon od vremenskih nepogoda.

Iz Lovačkog udruženja "Subotička peščara" pozivaju sve organizacije koje sebe smatraju zaštitnicima životinja i prirode, a njihova celokupna aktivnost se svodi na kritikovanje lovaca i lovačke organizacije, da im se pridruže u ovakvim akcijama i da svojim ličnim radom doprinesu prirodi i životinjskom svetu.

Izvor: Subotica.com
Puštanje uzgajanih fazana u prirodu Puštanje uzgajanih fazana u prirodu Puštanje uzgajanih fazana u prirodu Puštanje uzgajanih fazana u prirodu Puštanje uzgajanih fazana u prirodu Puštanje uzgajanih fazana u prirodu Puštanje uzgajanih fazana u prirodu Puštanje uzgajanih fazana u prirodu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7132
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.