Komentara: 0
Pregleda: 4172

U pripremi treća premijera Drame na mađarskom jeziku - "Kičma"

01.02.2017. u 10:03h
Izvor: TV Subotica
Drama na mađarskom jeziku Narodnog pozorišta održala je u ponedeljak prvu čitajuću probu za predstavu „Kičma“ po tekstu Ingrid Lausund, koju će za subotičko pozorište premijerno režirati crnogorski reditelj Veljko Mićunović.
U pripremi treća premijera Drame na mađarskom jeziku - "Kičma"

Treća premijera u pozorišnoj sezoni Drame na mađarskom jeziku kroz okvire i problematiku današnjeg društva, bavi se kritikom liberalnog kapitalizma na komičan način. Delo slikovito dočarava borbu za opstanak u savremenom poslovnom svetu. Radnja se odvija u fiktivnim korporativnim preduzećima nemačke, a gledaoci će lako moći da pronađu sponu sa Srbijom i sveopšte narušenim moralnim vrednostima u svetu. 

- Mislim da je ovaj tekst jedna bombonica u ovoj sezoni, jer se bavi vrlo aktuelnim temama. Svi živimo u državi u kojoj je glavna tema zapošljavanje i racionalizacija, što ovaj komad i predstavlja na veoma simpatičan način. - rekla je Kata Đarmati, direktorka drame na mađarskom jeziku

Reditelj predstave Veljko Mićunović raduje se postavci ovog komada u subotičkom pozorištu i nada se da će ga ako ne na komičan onda u najmanju ruku na ironičan način predstaviti publici.

- Drago mi je da sam tu po prvi put posle jednog jako lepog i profesionalnog dogovora sa Katom. Pre nekih godinu ipo dana odlučili smo da režiram za ovu kuću, što se evo sada i dešava. Imati takvu tačnost i pouzdati se u nekog sa takvom sigurnošću jako je retko u današnje vreme. Što se tiče predstave, čini mi se da se tu ne bavimo nekim dnevno-aktuelnim temama, nego se trudimo da stvari posmatramo šire, sistemski. Neminovno je da će se određene stvari i okolnosti kako ove države tako i ovog podneblja prepoznati u njoj. Koliko će to biti duhovito ne znamo, ali verujemo da će biti ironično. - rekao je Mićunović

Premijeru ove savremene nemačke komedije u kojoj igraju Ervin Palfi, Atila Seke, Monika Pešic, Hermina G. Edrelji i Čaba Ralbovski, subotička publika biće u prilici premijerno da vidi 10. marta na sceni Jadran, dok se izvođenje prve reprize očekuje narednog dana.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 4172
Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

drama na mađarskom jeziku

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.