Komentara: 3
Pregleda: 5687

U poslednja tri meseca SHMP pružila pomoć za 80 migranata

12.08.2016. u 12:31h
Izvor: Subotica.com
U poslednja tri meseca SHMP pružila pomoć za 80 migranata

Letnji period i nešto povoljnije vremenske prilike ponovo su ubrzale protok migranata sa Bliskog istoka, a visoke temperature i teški uslovi tokom putovanja mnogima od njih stvaraju određene zdravstvene probleme zbog kojih im je neophodna lekarska intervencija, a neretko i zbrinjavanje u samoj subotičkoj bolnici.

Od polovine maja do danas, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja je pružila 80 intervencija migrantima koji su se zatekli na teritoriji našeg grada. Od ukupnog broja pregleda, 15 je obavljeno u ambulanti Službe, rečeno nam je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako se dalje navodi, osam trudnica je transportovano u Opštu bolnicu Subotica, a dvoje dece na pregled kod pedijatra u Dečiji dispanzer.

Najčešće tegobe zbog kojih je tražena pomoć Službe hitne medicinske pomoći su povrede, povišena telesna temperatura i bolovi različite etiologije poput glavobolje, bolova u leđima ili stomaku.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5687
Povezane teme

migranti

migranti u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.