Komentara: 1
Pregleda: 5419

U ponedeljak podela diploma učesnicima opštinskog takmičenju iz srpskog jezika

20.03.2014. u 14:42h
Izvor: RTV City
U ponedeljak, 24. marta, u Velikoj većnici Gradske kuće biće dodeljene diplome i pohvalnice učenicima osnovnih škola koji su ostvarili najbolje rezultate na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika.
U ponedeljak podela diploma učesnicima opštinskog takmičenju iz srpskog jezika

Na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika učešće je uzeo 141 đak, uzrasta V do VIII razreda, iz 18 osnovnih škola, a po prvi put će najbolji među njima biti javno pohvaljeni i nagrađeni diplomama i pohvalnicama.

Organizatori takmičenja ističu važnost jezika i u savremenom dobu, jezik je pitanje budućnosti i njime je omeđeno sve ono što je ljudsko. Bitno je da u godinama kada slavimo velike jubileje – 150 godina smrti Vuka Karadžića, 200 godina izdavanja prve gramatike srpskog jezika i 1150 godina pismenosti među Južnim Slovenima, promovišemo znanje i našu kulturu.

„Važno je da ovoj deci koja su bila na takmičenju pokažemo da mi, kao odrasli i ozbiljni ljudi, znamo da im damo do znanja da su vredni i važni i da vredi ulagati u znanje jer , na kraju, onaj koji zna, on  i ume.“ - izjavila je mr Milanka Stankić, iz Društva za srpski jezik

„Naši profesori su zaista izuzetni, pokazuju takav kvalitet kako u radu na očuvanju jezika, književnosti, usmene i pisane tradicije tako i na svom pedagoškom radu koji se vidi na svakom koraku i koji vredi nagraditi.“ - izjavila je mr Jadranka Kojić, prosvetna savetnica.

Opštinsko takmičenje je tradicionalno održano u OŠ „Sveti Sava“ a preko njega 50 đaka je obezbedilo učešće na međuopštinsko takmičenje koje se održava u aprilu. U ponedeljak u 12 časova u Velikoj većnici diplome će dobiti učenici koji su se plasirali od prvog do trećeg mesta dok će četvrtoplasirani dobiti pohvalnice.

„Mislim da vredi da pozdravimo ono što je dobro, ono što znači napredak, ono što znači vrednost. Da to podstiče buduće generacije da budu savesnije, vrednije, bolje i kvalitetnije.“ - izjavila je Suzana Marjanović, direktorica OŠ „Sveti Sava“.

Izvor: RTV City
Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika Najava podela diploma  i pohvalnica za učesnike opštinskog takmičenja iz srpskog jezika
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 5419

Povezana vest

Povezane teme

takmičenje iz srpskog

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.