Komentara: 2
Pregleda: 4085

U ponedeljak počinje Nedelja pravoslavlja

04.04.2014. u 17:05h
Izvor: RTV City
Od 7. do 13. aprila u organizaciji Srpskog kulturnog centra „Sveti Sava“ održaće se tradicionalna Nedelja pravoslavlja tokom koje će biti organizovan bogat kulturno umetnički program, kao i izložbe i promocije knjiga, a poslednji dan je tradicionalno rezervisan za duhovnu tribinu.
U ponedeljak počinje Nedelja pravoslavlja

Program nedelje posvećene promociji duhovne i kulturne vrednosti pravoslavlja koja se u našem gradu obeležava po 23. put počinje u ponedeljak svečanim otvaranjem, koje će svojom besedom uveličati njegovo preosveštenstvo Episkop bački Irinej, a zatim i otvaranje izložbe Siniše Stamenkovića „Na temeljima prošlosti“, uz nastup Mešovitog hora SKC.

U utorak će biti održana tribina „Kultura ćirilice“ na kojoj će govoriti prof. Janja Todorović i publicista Dušan Todorović.

U sredu 9. aprila biće održana promocija knjige „Kamena čtenija“ Ivana Negrišorca, a u četvrtak tribina „Stefan Nemanja“ povodom devet vekova od rođenja jednog od najznačajnijih srpskih vladara, rodonačelnika dinastije Nemanjića, državnika, ktitora i darodavca. Predavanje će održati dr Svetlana Božanić.

U ponedeljak počinje Nedelja pravoslavlja

Za petak 11. april planirano je Poetsko veče i promocija knjige „Brojanice iz Gračanice“ Dobrice Erića, a u subotu razgovor na temu „Božja volja – Čovekova volja“ predavača akademika Vladete Jerotića.

Nedelja pravoslavlja biće završena u nedelju duhovnom tribinom. Sve kulturne manifestacije posvećene Nedelji pravoslavlja održavaće se u prostorijama Zadužbine Dušana Radića sa početkom u 19 časova.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 2
Pregleda: 4085

Povezana vest

Povezane teme

skc sveti sava

srpski kulturni centar

nedelja pravoslavlja

srpski kulturni centar sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.