Komentara: 4
Pregleda: 3765

U ponedeljak kreće škola fudbala ŽFK "Spartak"

26.05.2013. u 13:57h
Izvor: ŽFK "Spartak"
Izvršena je prva prozivka devojčica upisanih u Spartakovu školu fudbala. Pozivu se odazvalo dvadesetak devojčica, a sastanku su prisustvovali sportski direktor i generalni sekretar ŽFK "Spartak". Škola će funkcionisati samostalno u odnosu na matični klub. Imaće svoj poseban žiro račun, svoju upravu sastavljenu od roditelja, a klub će školu podržati davanjem neophodne opreme i rekvizita. Za rad sa najmlađim kategorijama uključiće se i aktivne igračice, kao asistenti trenera. Prvi trening zakazan je za ponedeljak, 27. maja.
U ponedeljak kreće škola fudbala ŽFK "Spartak"

Nakon višegodišnje saradnje sa subotičkim osnovnim školama i profesorima fizičkog vaspitanja, koji su vodili sekcije fudbala za devojčice, sazrelo je vreme da se pokrene škola ženskog fudbalskog kluba Spartak, iz koje će u bliskoj budućnosti u subotički klub regrutovati mlade talente.

Okončanjem svojinske transformacije Gradskog stadiona, što je bio glavni kamen spoticanja za pokretanje škole, i velikoj podršci i pomoći političkih struktura AP Vojvodine i grada Subotice, pre svega pokrajinske sekretarke za sport Marinike Čobanu, gradonačelnika Subotice Modesta Dulića i člana GV zaduženom za sport Nemanje Simovića, konačno su stvoreni najneophodniji preduslovi za početak rada Spartakove škole fudbala.

Ništa se ne dešava slučajno

Ženski fudbalski klub "Spartak" je dva puta zaredom proglašavan za najbolji sportski kolektiv u AP Vojvodini i nosilac je dva priznanja i nagrade "Vihor" koje dodeljuje Skupština AP Vojvodine. S druge strane, Grad Subotica već nekoliko godina unazad, u ovim teškim ekonomskim vremenima, pravi krupne korake na očuvanju i razvoju sportske infrastrukture, pa grad s pravom nosi epitet "Grad sportova". Možda je baš zbog te činjenice Subotica izabrana da bude prvi grad u kome je predstavljena nova strategija za razvoj školskog sporta u AP Vojvodini. Pokrajinska sekretarka za sport Marinika Čobanu, sa svojim timom, je predstavila Strategiju koja za cilj ima omasovljenje sporta kroz reformu fizičkog vaspitanja u školama. Bio je to neophodan "vetar u leđa" za pokretanje lađe - Spartakove škole fudbala.

Posle prozivke polaznika, sledi prvi trening

U petak 24. maja koordinator fudbalske škole Renato Pirša izvršio je prvu prozivku devojčica upisanih u Spartakovu školu fudbala. Pozivu na sastanak se odazvalo dvadesetak devojčica, a sastanku su prisustvovali sportski direktor i generalni sekretar ŽFK "Spartak". U najosnovnijim crtama je objašnjen sistem po kojem će škola funkcionisati - da će samostalno funkcionisati u odnosu na matični klub, da će imati svoj poseban žiro račun, svoju upravu sastavljenu od roditelja, a da će klub sa svoje strane logistički podržavati školu što podrazumeva davanje neophodne opreme i rekvizita. Klub će za rad sa najmlađim kategorijama uključiti kao asistente aktivne igračice koje su osposobljene ili su izrazile želju da se osposobe za trenažne procese.

Škola zvanično počinje sa radom u ponedeljak 27. maja 2013. godine, a treninzi će se održavati tri puta nedeljno (ponedeljak, sreda i petak). S obzirom na završetak školske godine i početak letnjeg raspusta, treninzi će biti objedinjeni za sve uzrasne kategorije, neće se naplaćivati i ciljno će biti usmereni na animiranje motoričkih sposobnosti polaznica škole kroz igru i zabavu. Od septembra sa početkom nove školske godine i škola fudbala će sa radom krenuti punim intenzitetom.

Izvor: ŽFK "Spartak"
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3765
Povezane teme

Modest Dulić

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

nemanja simović

svetozar marunić

ženski fudbal

škola fudbala

bojan arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.