Komentara: 0
Pregleda: 5148

U petak prva premijera u sezoni Drame na srpskom jeziku

18.10.2016. u 16:58h
Izvor: TV Subotica
Drama na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u petak će na sceni Jadran, odrigrati prvu premijeru u novoj sezoni, pod nazivom „Ruženje naroda u dva dela“. Dramu Slobodana Selenića, koja je osvojila Sterijinu nagradu za najbolji tekst 1988. godine, režirao je Andraš Urban.
U petak prva premijera u sezoni Drame na srpskom jeziku

Ideja za obradu Selenićevog dela „Ruženje naroda u dva dela“, potekla je od aktuelne situacije u regionu u kojem se tokom poslednje decenije sve češće mogu čuti priče koje pokreću sve one ljudske emocije s kraja ratnih devedesetih godina. Reditelj Andraš Urban kroz priču koja se dešava posle II Svetskog rata, u vreme formiranja nove vlasti, na metaforičan način kroz glumu i muziku, bavi se pojmovima desničara, četnika i patrizana i ukazuje na važnost sećanja na žrtve koje su u najvećem broju kolateralna šteta rata.

U predstavi igraju Ljubiša Ristović, Vladimir Grbić, Dimitrije Dinić, Zoran Bučevac, Srđan Sekulić, Milan Vejnović, Jovan Ristovski, Leda Čegar, dva gostujuća glumca Jovan Zdravković i Lazar Jovanov i Igor Greksa koji će u narednih godinu menjati stalnog člana ansambla Marka Makivića.

Premijera predstave zakazana je za 19.30 časova.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5148
Povezane teme

Narodno pozorište

drama na srpskom jeziku

pozorišna predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.