Komentara: 3
Pregleda: 3248

U petak počinje festival Desire central station

21.11.2012. u 15:33h
Izvor: RTV City
Predstava beogradskog Ateljea 212, Zoran Đinđić, u režiji Olivera Frljića, otvoriće ovogodišnji Međunarodni-regionalni festival Desire central station.
U petak počinje festival Desire central station

Festival, koji organizuje pozorište Kostolanji Deže, počinje u petak, 23.novembra i trajaće do petka, 30. novembra.

U pozorištu kažu da je, zahvaljujući dobroj organizaciji i pomoći Grada, Ministarstva kulture, resornog pokrajinskog Sekretarijata, mađarskog Nacionalnog fonda za kulturu i Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine, sve spremno za ovaj kulturni događaj, poznat u svetu pozorišne umetnosti i van granica Srbije.

Osim već pomenute predstave, Zoran Đinđić Ateljea 212, na festivalu će biti izvedeno još 14 predstava pozorišta iz Srbije, Slovenije, Mađarske i Crne Gore. Sve pod istim imeniteljem-apokaliptika.

U okviru festivala, svakodnevno će se održavati i prateći program, pod nazivom Desire akademija.Festival se održava četvrti put, i tokom proteklih godina, stekao je svoju publiku, ne samo među Subotičanima, nego i u ostalim krajevima naše zemlje ali i u inostranstvu. I pre početka festivala, ulaznice za predstave su gotovo rasprodate.

Festival će zatvoriti predstava domaćina, Passport Europe, nakon čega će biti održana završna festivalska žurka, kojom će ujedno biti obeleženo 18 godina postojanja i rada pozorišta Kostolanji Deže.

Sajt Festivala možete pogledati na adresi: www.desirefestival.eu 

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 3248
Povezane teme

festival subotica

desire festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.