• Pregleda: 1429

U petak počinje 17. Summer3p festival

Ovogodišnji Summer3p festival održaće se od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera, uz uzbudljivi muzički program i jedinstven spoj kulturnih i sportskih programa u prirodi.
U petak počinje 17. Summer3p festival

Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo'Wax, James Lavelle, nastupiće kao najveća zvezda 17. Summer3p festivala na dan otvaranja, 26. jula, dok će večeras u bioskopu Abazija biti prikazan film "The Man From The Mo'Wax" o životu i radu Lavella, u sklopu 26. Festivala evropskog filma Palić.

Prve festivalske večeri nastupiće i iskusni mađarski DJ Davko, dok će sutradan, 27. jula, francuska zvezda DJ Matt Sassari predstaviti svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Nakon Matta, nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom i osnivač brenda WeLove - izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki.

- Veoma se radujem nastupu na Summer3p festivalu, budite spremni na neverovatnu noć - poručio je Matt Sassari pred nastup kraj jezera Palić.

Summer3p će i u okviru ovog izdanja predstaviti najbolju selekciju lokalnih DJ-eva, među kojima će biti Chrono aka Daltonist, Migazz, Ascaloon, Hansol b2b No Else, Andy Dee i Neomodern.

Festival i ove godine nudi raznovrsne prateće programe sa posebnim akcentom na kreativnim radionicama za najmlađe i "Porodičnim danom" u nedelju, 28. jula, koji će ponuditi zanimljive sadržaje za celu porodicu.

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji od samog početka brine o likovnom segmentu festivala, i ove godine vodiće kreativnu slikarsku radionicu na velikim platnima. Likovna radionica će se održavati svakog dana od 17 do 20 časova, a poslednjeg festivalskog dana biće predstavljeni radovi nastali na ovoj radionici. Tokom trajanja festivala, posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu radova sa festivalskih radionica od 2009. do 2019. godine.

Ljiljana Horvat, akademska slikarka iz Subotice, održaće body painting radionicu za sve zainteresovane. Likovnu radionicu održaće i Udruženje "ZaJedno", dok će Klub igara "Collected Company" Subotica organizovati takmičenje u zanimljivim društvenim igrama na obali jezera.

Tokom trajanja festivala, svakog dana od 17 do 20 časova, street art umetnik Otto Zakar održaće stencil art radionicu, u kojoj će svi zainteresovani naučiti kako da naprave šablone za crtanje i kako da ih preslikaju na platno ili majicu.

Poetsku radionicu SummerDaDa vodiće Vladimir Milojković, performer, pisac i vizuelni stvaralac, dok će književnu radionicu poezije „slam poetry” voditi Jelena Janjić, Sanja Babić i Adam Radetić iz Književnog kluba za mlade.

Ni ove godine organizatori nisu zaboravili na sport, rekreaciju i zdrav život. Joga programe u jutarnjim i poslepodnevnim časovima na obali jezera predstavljaju Zsolt Erdélyi i Nagy Boglárka. Sportsku radionicu vodiće Armin Halas, te će se u nedelju, 28. jula, od 17 do 21 čas održavati sportski turnir u speedmintonu.

Tokom "Porodičnog dana" biće organizovane i brojne promocije, među njima i Aerobik & Fitness program N Centra, koji uz dobru muziku sa kombinacijom aerobik i plesnih pokreta vodi Emina Savin sa gostima, dok će Tibor Liptak "Big Hair" u predvečernjim satima održati zanimljivu frizersku i šminkersku prezentaciju. Takođe, poslednjeg festivalskog dana, deca uzrasta od 4 do 9 godina će, uz pomoć članova kluba škole sporta "Su Team" Subotica, predstaviti svoje programe koji su namenjeni da deca nauče osnove sportova zastupljenih u našem okruženju, kao što su gimnastika, atletika, fudbal, odbojka, košarka i druge, manje zastupljene sportove, poput jedrenja na vodi.

Jednodnevne ulaznice za festival, posetioci će moći da se kupe na ulazu u festivalski prostor po ceni od 399 dinara za petak i 499 dinara za subotu 27. jul. Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, ulaz je slobodan.

Za učešće u radionicama dnevnog programa festivala, prijave možete poslati na imejl: . Više informacija o radionicama i dnevnim programima možete pronaći na sajtu festivala.

Summer3p festival podržavaju Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija "Danilo Kiš".

Satnica muzičkog programa 17. Summer3p festivala

Petak, 26. jul

 • 22:00 Migazz
 • 23:30 Chrono aka Daltonist
 • 00:30 Davko [HU]
 • 02:00 James Lavelle [UK]

Subota, 27. jul

 • 22:00 Hansol b2b No Else
 • 23:30 Ascaloon
 • 00:30 Nick Reverse [IT]
 • 02:00 Matt Sassari [FR]

Nedelja, 28. jul

 • 16:30 – 17:00 Pevači italijanskog kulturnog centra "Piazza Italija"
 • 17:00 – 18.00 Kamerni ansambl Garden Quartet
 • 18:00 – 20:00 Andy Dee
 • 20:00 – 22:00 Neomodern
Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Indijanac Odgovori
Je li gotov taj Akvapark, pa da se u sklopu Summer3p festivala spuštam niz tobogane????
Kad već platim ulaznicu za festival, malo i da se spuštam niz tobogan.
Heisenberg
Stvarno si indijanac :)
Max Odgovori
Ovo nam stvarno nije trebalo. Svake godine svojom bukom rastjeruju rijetke turiste ali i domaće stanovništvo. Pitajte lokalne Palićane kako im je kada oko njihovih kuća u kasnim noćnim satima trešti bučna glazba sumnjivog kvaliteta. Što je najgore ta glazba se poslije tri sata po ponoći pušta za par predoziranih idiota. A nas Palićane niko ne pita kako nam je kad ne spavamo noćima. Izgleda da ista ekipa bira glazbu za Luna Park na Prvi Maj kada smo mi Palićani opet žrtve. Šta ova glazba ima sa Vojvodinom.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.