• Pregleda: 3612

U OISŠ "Žarko Zrenjanin" otvorena senzorna soba

U OISŠ „Žarko Zrenjanin“ svečano je otvorena senzorna soba namenjena deci sa senzomotornim smetnjama u razvoju. Opremanje ove treće po redu senzorne sobe u našem gradu, deo je projekta „Jačanje sistema podrške osobama sa invaliditetom i teško zapošljivim licima“, koji finansira humanitarna organizacija Adra International. Vrednost projekta je oko 15 000 dolara.
U OISŠ "Žarko Zrenjanin" otvorena senzorna soba

Nekadašnja bibiloteka OISŠ “Žarko Zrenjanin“ pretvorena je u senzornu sobu, koja će deci sa smetnjama u senzomotornom razvoju omogućiti da dođu do iskustava koja su neophodna za učenje. Ovaj prijatan i bezbedan prostor, opremljen različitim elementima za stimulaciju pokreta i čula, biće dostupan deci do 5 godina, đacima ove škole, kao i đacima iz masovnih škola, kojima je na osnovu mišljenja Interresorne komisije neophodna defektološka podrška.

Zahvaljujući projektu, koji je finansirala humanitarna organizacija Adra Srbija, senzorna soba će uticati na poboljšanje kvaliteta pažnje, selekcije i učenja o raznovrsnim dražima, komunikacije, kao i na smanjenje stereotipnih oblika ponašanja i hiperaktivnosti kod dece sa smetnjama u razvoju. Vrednost projekta je oko 15 000 dolara.

Ovo je treća soba za senzomotornu stimulaciju u našem gradu. Tretmane senzomotorna integracije će sprovoditi defektolozi, koji su uspešno završili obuku za terapeutski rad u senzornoj sobi.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Ivana Radinović

povezane teme

2
roditelj r Odgovori
Vesna hvala za senzornu sobu.
ggg Odgovori
"završili obuku za terapeutski rad u senzornoj sobi" - ima takvih, ili ih treba zaposliti, po mogućnosti ne iz Subotice?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.