Komentara: 4
Pregleda: 2713
Foto

U Novom Žedniku održana 18. "Fijakerijada"

25.09.2023. u 15:41h
Izvor: Subotica.com
Na sportskom terenu FK "Preporod" u Novom Žedniku juče je održana 18. "Fijakerijada". Ova tradicionalna manifestacija upriličena je u okviru proslave Dana MZ "Novi Žednik" i crkveno-seoske slave Duhovi, praznik Svete Trojice.
U Novom Žedniku održana 18. "Fijakerijada"

Učesnici su se, između ostalog, takmičili u jahanju između čunjeva, vožnji jednoprega sa jednim i dve osovine između čunjeva, vožnji dvoprega između čunjeva, a organizovana je i smotra ponija i štraparijada.

Najmlađi učesnik 28. "Fijakerijade" bio je jahač ponija, dvogodišnji Milorad Mijatov iz Novog Žednika, a manifestaciju je otvorio gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

U Novom Žedniku održana 18. "Fijakerijada"

- U Novom Žedniku se uvek lepo osećam, tu sam kao među prijateljima i braćom. I zato se uvek rado odazivam na manifestacije organizovane u ovom mestu, jer su mi upravo građani Novog Žednika već više puta potvrdili da umeju da prepoznaju i podrže prave vrednosti. Pored hrabrosti i izraženog temperamenta, kod ljudi iz Novog Žednika najviše cenim i poštujem njihov patriotizam, uvek su bili uz svoju Srbiju - kazao je gradonačelnik Bakić.

U Novom Žedniku održana 18. "Fijakerijada"

Izvor: Subotica.com
18. Fijakerijada 18. Fijakerijada 18. Fijakerijada 18. Fijakerijada 18. Fijakerijada 18. Fijakerijada 18. Fijakerijada 18. Fijakerijada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2713

Povezano dešavanje

Povezane teme

novi žednik

fijakerijada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.