Komentara: 14
Pregleda: 3863
Video
Foto

U nedelju humanitarni koncert „Za naš Orahovac“

30.08.2022. u 14:19h
Izvor: Subotica.com
Humanitarni koncert „Za naš Orahovac“ održaće se u nedelju, 4. septembra, na Letnjoj pozornici na Paliću sa početkom u 20 časova. Na najlepšoj otvorenoj sceni nastupiće ansambl „Kosovski božuri“, Branka Zečević iz Podgorice, devojčica Pavlina Radovanović iz Orahovca, hor SKC „Sveti Sava“, dečji hor „Srpskih pravoslavnih pojaca“ i OKUD „Mladost“.
U nedelju humanitarni koncert „Za naš Orahovac“

Koncert čiji je cilj prikupljanje sredstava za pomoć srpskom narodu u Orahovcu organizujue Fondacija „Delije“, uz podršku Grada Subotice i preduzeća „Park Palić“.

- Fondacija „Delije“ je zvanično osnovana 2013. godine, ali naš humanitarni rad datira još od početka 2000. Već tada se kod nas probudila svest da i na taj način možemo da se borimo za Kosovo i Metohiju i uopšte za  našu zelju. Prvi humanitrani koncert smo održali 2007. u Beogradu i od tada smo održali 35 koncerata širom Srbije  i van njenih granica – kaže Mirjana Pavlović, upraviteljka Fondacije „Delije“. – Koncert na Paliću je prvi na teritoriji severne srpske pokrajine.  Celokupan prihod je namenjen kupovini kuće u Orahovcu, gradskom naselju u Prizrenskom okrugu. U njemu živi nekoliko stotina Srba, u nekoliko ulica oko crkve, praktično u getu. Zato smo odlučili da u toj zoni otkupimo jednu kuću i damo je nekoj porodici koja nema rešeno stambeno pitanje da tu živi.

U nedelju humanitarni koncert „Za naš Orahovac“

Po rečima Petra Pantelinca, Grad Subotica je sa zadovoljstvom podržao vaj događaj.

- I ranije smo podržavali ovakve događaje. Subotica je već godinama domaćin deci sa Kosova i Metohije, a tu su i drugi programi – dodaje Pantelinac.

Cena ulaznice je 500 dinara i može se kupiti u prostorijama SKC „Sveti Sava“, kao i na blagajni Letnje pozornice na samo veče koncerta.

Svi koji žele da budu deo ovog plemenitog čina novčana sredstva mogu i da uplate na račune Fondacije „Delije“ 160-6000001037224-40 ( Banka Intesa) i 105-3206-14 ( AIK banka)

Izvor: Subotica.com
Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca Najava humanitarnog koncerta za decu Orahovca
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3863
Povezane teme

letnja pozornica

humanitarni koncert

petar pantelinac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.