Komentara: 1
Pregleda: 8879

U naredna tri dana održava se 19. Međunarodni susret oldtajmer vozila

30.06.2017. u 10:31h
Izvor: TV Subotica
Udruženje ljubitelja starih motornih vozila „Old timer“ Subotica, od petka do nedelje organizuje 19. Međunarodni susret oldtajmer vozila. Tokom trodnevne manifestacije, stara vozila će se moći videti u Tavankutu, ispred Gradske kuće i na Ergeli Kelebija.
U naredna tri dana održava se 19. Međunarodni susret oldtajmer vozila

Udruženje ljubitelja starih motornih vozila „Old timer“ Subotica u našem gradu postoji više od dve decenije. Cilj Udruženja je očuvanje starih motornih vozila poput automobila, motora i traktora, kao i unapređenja turizma Grada, Vojvodine pa čak i Srbije.

- Prošle godine smo imali jubilarnu dvadesetu godišnjicu Udruženja. Onoo se bavi skupljanjem starih motornih vozila, koja restauriramo i kasnije prezentujemo našem Gradu, našoj zemlji i van njenih granica uz pisustvo svih oni koji vole stare motore i stare automobile, kao i onih koji značajnu pažnju pridaju turizmu našeg grada. U period od tri dana susreta, u goste nam dolaze stranci koji posećuju razne manifestacije i kulturne znamenitosti u Subotici, što smatramo da je jako bitno za naš grad. - rekao je Risto Radulović, član upravnog odbora Udruženja "Old timer"

Tema ovogodišnjeg susreta ljubitelja starih motornih vozila na kom se očekuje se između 80 i 120 dvotočkaša ili četvorotočkaša, je „Salaši na Severu Bačke“, te je u tom stilu organizovan i trodnevni program.

U naredna tri dana održava se 19. Međunarodni susret oldtajmer vozila

Dom učenika srednjih škola biće mesto na kom će se oko 200 učesnika skupa okupiti u petak, i uz dobrodošlicu uživati u zvucima tamburaša. Narednog dana, povorka vozila krenuće ka Tavankutu, gde će prvo svratiti na imanje gospodina Barakovića, u razgledanje kolekcije starih poljoprivrednih mašina, a zatim na Etno salaš „Balažević“ gde ih očekuju specijaliteti tradicionalne  bačke kuhinje uz prigodan kulturni program.

- Posle posete Tavankutu, vraćamo se u Suboticu gde sledi kraći odmor, nakon kog se od 17.30 do 20 časova nalazimo na trgu ispred Gradske kuće. Tokom izložbe, učesnici će posetiti i Veliku većnicu, gde će im biti uručene nagrade i priznanja za učešće u skupu. - objasnio je Igor Jovanović, predsednik nadzornog odbora Udruženja "Old timer"

Poslednjeg dana susreta, u nedelju, od 7.30 do 9.30 u Domu učenika srednjih škola održaće se berza delova za oldtajmere. U duhu teme susreta „Salaši na severu Bačke“, druženje se nastavlja na Ergeli Kelebija do poslepodnevnih časova, gde će se uz pratnju vodiča i vožnju fijakerima organizatori „Old timer“ Subotica rastati sa svojim gostima, do narednog, jubilarnog - 20. susreta ljubitelja starih motornih vozila.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 8879

Povezano dešavanje

Povezane teme

old timer

oldtajmeri

oldtajmer klub subotica

međunarodni susret i reli oldtajmer vozila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.