Komentara: 46
Pregleda: 5488

U Mini Jugoslaviji obeležen nekadašnji Dan republike

29.11.2021. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
U Mini Jugoslaviji obeležen nekadašnji Dan republike

U 4. Mini Jugoslaviji danas je tradicionalno obeležen nekadašnji Dan republike, 29. novembar.

- Ovo je praznik socijalističkih radnika, kad je radnik bio vlasnik kapitala i kada je raspolagao sa onim što je zaradio. Najviša plata bila je sedam puta veća od najniže, a i ona je bila dovoljna da pokrije potrošačku korpu. U kapitalizmu to nije moguće - ističe Blaško Gabrić, osnivač Mini Jugoslavije.

U Mini Jugoslaviji obeležen nekadašnji Dan republikePo rečima Mikloša Olajoš Nađa, neće se prestati sa obeležavanjem Dana republike zbog vrednosti koje taj dan i ta država nose.

- Te vrednosti su aktuelne i danas. Zbog međunacionalnih odnosa, besplatnog zdravstva i školstva, Pokreta nesvrstanih i mnogih drugih stvari obeležavamo ovaj dan - poručuje Olajoš Nađ. - Upozoravamo na pojačavanje tenzija na međunacionalnom nivou uoči izbora i poručujemo da nećemo dozvoliti da se naruše.

Po mišljenju Gorana Gabrića, predsednika Mini Jugoslavije, i danas bi trebalo da se neguju tekovine nekadašnje Jugoslavije, poput suživota i internacionalnosti.

- To je ono što mi želimo i danas, da budemo mesto susreta mladih iz svih delova sveta, ali i rado viđeni gosti. Na današnji dan smo završili projekat obogaćivanja biodiverziteta našeg parka, zasađene su dodatne sadnice višegodišnjeg bilja - kaže Gabrić.

U Mini Jugoslaviji obeležen nekadašnji Dan republikeMladima je danas teško objasniti kako je bilo biti vojnik SFRJ, kako su građani bili poštovani, kako su svi znali za Tita...

- Jugoslaviju pomninjemo sa srcem u duši, jer se u njoj znao red - dodaje Dane Poznić iz Bačkog Gračaca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 46
Pregleda: 5488
Povezane teme

mini jugoslavija

dan republike

mikloš nađ olajoš

dan socijalističke federativne republike jugoslavije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.