• Pregleda: 3224

U Minhenu uručena odlikovanja Vatrogasnog saveza Srbije

Predsednik Vatrogasnog saveza Subotice Vilmoš Juhas i zamenik gradonačelnika Subotice Tomislav Veljković su u utorak, 25. februara 2014. godine, u generalnom konzulatu Republike Srbije u Minhenu uručili odlikovanja Vatrogasnog saveza Srbije - Zlatni krst za posebne zasluge, za pokazano zalaganje, postignute rezultate na polju preventive i organizacione delatnosti, kao i za napredak vatrogastva i zaštite od požara.
U Minhenu uručena odlikovanja Vatrogasnog saveza Srbije

Dobitnici odlikovanja su Marion Lih, član Gradske uprave Minhena za socijalna pitanja i šef Kancelarije za dobrovoljni povratak migranata, koja već 14 godina nesebično podržava saradnju Subotice i Minhena, Hamid Sijerčić, službenik u Gradskom sekretarijatu grada Minhena koji je uveliko doprineo da konkretna humanitarna pomoć stigne do Subotičana, i Čeda Hajder, u ime grada Subotice, koordinator projekta saradnje grada Subotice i Minhena.

Odlikovanja Vatrogasnog saveza Srbije uručena su u prisustvu komandanta Vatrogasno-spasilačke jedinice, Odeljenja za vanredne situacije u Subotici, Siniše Kovačevića, konzula žerana Republike Srbije u Nemačkoj Nebojše Đurice i vicekonzula Biljane Jeftić Čelik.

Odlikovanja Zlatni krst za posebne zasluge dodeljena su na predlog predsedsništva Vatrogasnog saveza grada Subotice, uz odluku Vatrogasnog saveza Srbije, odobrenje Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i u saglasnost Generalnog konzulata Republike Srbije u Minhenu.

Tokom boravka u Minhenu, Tomislav Veljković je dogovorio nastavak saradnje između Subotice i Minhena koja se uspešno realizuje u mnogim oblastima, od socijale, zdravstva i školstva, do kulture i sporta, kao i da u narednih nekoliko meseci u naš grad stigne još jedna izuzetno vredna donacija – vatrogasno vozilo „Magirus MAN”, sa lestvama i korpom do 36 metara visine.

Nastavlja se, takođe, i razmena učenika. Od 12. do 21. marta 2014. godine učenici Gimanzije „Svetozar Marković“ će učestvovati na manifestaciji 8. „Dani Balkana“ u Minhenu.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

4
mile Odgovori
Svaka čast Čedi Hajderu. Da je u našoj lokalnoj samoupravi više ovakvih vrednih i sposobnih radnika, a manje političkih kadrova, bilo bi nam svima bolje!
pravdak Odgovori
Po čemu svaka čast?Po tome što je kameleon uz svaku vlast,ljubi žute pa zelene,ko je sledeći? Bio je dobar fudbalski sudija.
iskreno Odgovori
Pridružujem se! Svaka čast našem Čedi! Čestitam od srca, samo nastavi
nena Odgovori
@ pravdak
Ne lupetaj gluposti. Čedo Hajder radi u Gradskoj upravi preko 20 godina. Nijedna partija ga nije dovela, niti će ga odvesti. Da je toliko vrednih ljudi koji tako savesno rade svoj posao, Srbija bi bila Švajcarska! Na žalost u našem društvu se prave ljudske sposobnosti i kvaliteti slabo cene, osim u nekim retkim prilikama kao što je ova u ovoj vesti. Čestitam Čedi Hajderu! Svaka čast!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.