Komentara: 2
Pregleda: 5458

U Medicinsku školu će biti upisano 150 učenika

11.05.2015. u 17:54h
Izvor: RTV City
Pripreme za 1. septembar i početak nove školske godine u subotičkim srednjim školama su u toku, a za nove učenike spremaju se i u Medicinskoj školi, u kojoj će u školskoj 2015/2016 godini biti upisano ukupno 150 učenika, u tri odeljenja na srpskom i dva na mađarskom jeziku.
U Medicinsku školu će biti upisano 150 učenika

U Medicinskoj školi se budući srednjoškolci, ukoliko pre svega osvoje dovoljan broj na prijemnom ispitu koji će se održati 15. 16. i 17. juna, mogu upisati u pet odeljenja. Na srpskom nastavnom jeziku na raspolaganju su smerovi medicinska sestra – tehničar, medicinska sestra – vaspitač, a od ove godine i smer laboratorijski tehničar koji proteklih nekoliko godina nije bio aktuelan. Na mađarskom jeziku, pored smera medicinska sestra – tehničar učenici se mogu opredeliti i za smer fizioterapeut.

Medicinska škola je specifična po tome što obučava buduće medicinske radnike koji će ukazivati zdravstvenu pomoć onima kojima je ona neophodna. Za ovu srednju školu najčešće se opredeljuju učenici koji su u osnovnoj školi imali odličan ili vrlo dobar uspeh, ali osim toga, neophodno je i da budu potpuno zdravi da bi pohađali ovu školu.

Gostujući u emisiji Jutrenje City televizije, pomoćnik direktora Medicinske škole Olivera Petrović istakla je da u zavisnosti od smerova i obrazovnih profila u drugim školama, koji u današnje vreme nemaju perspektivu kada je reč o zapošljavanju, učenici koji završe ovu školu, u velikom broju slučajeva brže dolaze do zaposlenja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5458
Povezane teme

medicinska srednja škola

srednja medicinska škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.