Komentara: 3
Pregleda: 5437

U Medicinskoj školi održana prva tribina na temu prevencije bolesti zavisnosti

17.11.2015. u 15:05h
Izvor: Subotica.com
U petak 13.11.2015. godine u Srednjoj medicinskoj školi je održana prva od tri predviđene tribine sa ciljem prevencija bolesti zavisnosti.
U Medicinskoj školi održana prva tribina na temu prevencije bolesti zavisnosti

Projekat "Saznaj više - sačuvaj zdravlje" realizuje se u organizaciji Udruženja građana "Restart" iz Subotice, a materijalno je podržan je od lokalne samouprave grada Subotice, sektora "Kancelarija za mlade" i Zavoda za javno zdravlje-Subotica, a Srednja medicinska škola se pojavljuje kao surealizator projekta.

Prva tribina je realizovana kao zajednički sastanak uz učešće roditelja i učenika iz svih razreda (ukupno je bilo 68 učesnika).

Tema prve tribine se odnosila na sve izazove  sa kojima se susreću  mladi, kako se sa njima nose i kako roditelji mogu da prepoznaju promene koje nastaju usled uzimanja psihoaktivnih supstanci, te kako da blagovremeno reaguju, kome prvo da se obrate za pomoć...

Sledeća tribina je predviđena 30.11.15. godine uz učešće učenika, a tribinu će voditi dr Nada Kosić Bibić, načelnik Centra za promociju zdravlja. Tema tribine biće: "Marihuana-istina i zabluda".

U Medicinskoj školi održana prva tribina na temu prevencije bolesti zavisnosti

Treća tribina će se održati 4.12.15. godine, gde će članovi Udruženja "Restart" preneti svoja iskustva, kao bivši, izlečeni zavisnici, a sve pod vođstvom dipl. psihologa Jelene Vujačić. Istovremeno projekat će biti aktivan i na društvenoj mreži Fejsbuk, gde će učenici iznositi svoje stavove, zašto su protiv droge, a sve sa ciljem prevencije bolesti zavisnosti i usvajanja zdravih stilova života.

Učenice zadužene za anketiranje vršnjaka i postavljanje podataka na Fejsbuk su: Marieta Gojković, Jovana Korać i Nikolina Ivković, odeljenja 1.01 - medicinska sestra - tehničar, a koordinator za realizaciju projekta u Srednjoj medicinskoj školi je nastavnik Predrag Milanović.

Izvor: Subotica.com
Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život" Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život" Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život" Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život" Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život" Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život" Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život" Tribina: "Saznaj više - sačuvaj život"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5437
Povezane teme

medicinska srednja škola

narkomanija

bolest zavisnosti

srednja medicinska škola

pušenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.