Komentara: 1
Pregleda: 11827
Foto

U Ljutovu održan 9. Festival mlade rakije

13.11.2016. u 12:18h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom „rakija connecting people“ na salašu porodice Kopilović u Ljutovu juče je održan Festival mlade rakije, deveti po redu, koji je okupio 35 izlagača, 55 takmičara i oko dve hiljade posetilaca. Pobednik ovogodišnjeg festivala je Mario Crnković iz Subotice sa rakijom od kajsije.
U Ljutovu održan 9. Festival mlade rakije

Sve popularniji „Festival mlade rakije – memorijal Blaška Kopilovića“ organizuje Udruženje proizvođača i ljubitelja rakije „Subotička peščara“ u znak sećanja na poznatog i uglednog poljoprivrednog prouzvođača.

Uporna kiša i hladan jesenji dan nisu uspeli da pokvare dobro raspoloženje posetilaca iz Subotice i okolnih mesta, koji su došli da uživaju u druženju i dobroj kapljici. Ni ove godine nisu izostali ni roštilj, kobasice i naravno – čvarci, kao sjajna „podloga“ za domaću, mladu šljovicu, kajsiju, jabuku, dunju, komovicu...

U Ljutovu održan 9. Festival mlade rakije

U Ljutovu održan 9. Festival mlade rakije

- Ove godine imamo više od 146 uzoraka od devet vrsta voćnih rakija. Prijavilo se i više od 55 takmičara, a oko 35 njih svoje proizvode je ponudilo posetiocima – kaže organizator Saša Kopilović. - Iako je kiša, izuzetno smo zadovoljni brojem  posetilaca i ovo je prava uvertira za naredni, deseti jubilarni festival.

Sudeći po broju priznanja, rakija je ove godine izuteno kvalitetna i pred žirijem nije bio nimalo lak zadatak. Nagrade su podeljene u svim kategorijama, odnosno za sve vrste rakije, a pobednički pehar ove godine pripao je Mariu Crnkoviću iz Subotice za rakiju od kajsije, drugo mesto je pripalo Josipu Dobz (kajsija), dok je treće mesto podeljeno na četiri izlagača, a oni su Dejan Stanko (kajsija), Branimir Vuković (viljamovka),  Ivica Crnković (kruška) i Ivan Budinčević (dunja).

U Ljutovu održan 9. Festival mlade rakije

Izvor: Subotica.com
IX Festival mlade rakije u Ljutovu IX Festival mlade rakije u Ljutovu IX Festival mlade rakije u Ljutovu IX Festival mlade rakije u Ljutovu IX Festival mlade rakije u Ljutovu IX Festival mlade rakije u Ljutovu IX Festival mlade rakije u Ljutovu IX Festival mlade rakije u Ljutovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 11827
Povezane teme

ljutovo

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.