Komentara: 23
Pregleda: 16608

U industrijskoj zoni Mali Bajmok 3.000 zaposlenih

13.03.2015. u 17:08h
Izvor: RTV
Strane kompanije koje posluju u industrijskoj zoni Mali Bajmok u Subotici u ovom momentu zapošljavaju 3.000 radnika, neke od njih planiraju i proširenje kapaciteta, dok lokalna samouprava vodi pregovore sa još tri zainteresovane kompanije, rečeno je Tanjugu u Javnom preduzeću “Privredno-tehnološki parkovi” Subotica.
U industrijskoj zoni Mali Bajmok 3.000 zaposlenih

Ovo preduzeće zaduženo je za kooridnaciju stranih investicija u gradu i rukovodi Privrednom zonom Mali Bajmok u kojoj trenutno posluju Simens, Kontitek, Dunkermotoren i Normagrupa.

Prema rečima direktora ovog preduzeća Ivana Saveljića, pri kraju je i još jedna u nizu investicija u ovoj zoni - izgradnja fabrike Svarovski.

“Kompanija Svarovski završava svoj pogon ovde u Industrijskoj zoni Mali Bajmok i očekujemo da u maju oni presele svoju proizvodnju sa sada iznajmljenog prostora u svoj prostor ovde u industrijskoj zoni” – rekao je Saveljić Tanjugu.

On je napomenuo da realizacija investicije ide svojim planiranim tokom i očekuje da do kraja naredne godine bude postignut pun kapacitet planiranog zapošljavanja, odnosno da bude zaposleno oko 600 radnika, od kojih je već oko 200 zaposleno u iznajmljenom pogonu.

Saveljić dodaje da pojedini postojeći investitori najavljuju mogućnost proširenja kapaciteta, odnosno izgradnje novih hala, a za to vreme lokalna samouprava vodi pregovore sa tri zainteresovana strana investitora o mogućnosti ulaganja.

“"To su kompanije koje se bave proizvodnjom, ali zbog trenutnih faza u kojima se ti pregovori nalaze smatramo da još nije vreme da se objavljuju imena tih kompanija”", rekao je Saveljić Tanjugu.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 23
Pregleda: 16608
Povezane teme

Privredno tehnološki parkovi Subotica

slobodna zona mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

ivan saveljić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.