Komentara: 6
Pregleda: 14193

U Hemijsko-tehnološkoj školi jedna učionica nije kao druge

07.03.2016. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
U Hemijsko-tehnološkoj školi jedna učionica nije kao druge

Sa početkom drugog polugodišta jedna učionica u Hemijsko-tehnološkoj školi dobila je novu namenu. Prostor koji je godinama služio isključivo za izvođenje nastave, oplemenjen je, opremljen modernim nameštajem, velikim „plazma“ televizorom i „Blu ray“ uređajem za puštanje filmova.

Osim kompjutera, učenicima su na raspolaganju i skoro zaboravljene (ali ne manje zabavne) društvene igre, čak i - ukrštene reči! Klub učenika, jedinstveni prostor, kakvim se ne može pohvaliti mnogo škola u gradu, na raspolaganju je đacima tokom celog dana i pruža mogućnost opuštanja pre i posle nastave, za vreme odmora, „praznih“ časova...

U Hemijsko-tehnološkoj školi jedna učionica nije kao druge

U Hemijsko-tehnološkoj školi jedna učionica nije kao druge

Da je otvaranje Kluba bio pun pogodak i da je učenički kutak definitivno zaživeo, uverili smo se na jednom „malom“ odmoru. Unutra je živo, priča se (ali ne preglasno!), čuje se smeh i muzika dopire sa velikog ekrana... Ogroman televizor na centralnom mestu, a ispod, u udobnim foteljama, sede učenici IV-6 odeljenja Gabrijela Berkeš i Aleks Kovač, kao i Miroslav Marković, učenik odeljenja III-6.

„Baš je lepo, sviđa mi se, sve je kul!“ – zaključuje Gabrijela, a Aleks dodaje: „Često svratim u Klub. Dopada mi se jer možemo da se družimo, da se upoznajemo sa učenicima iz drugih odeljenja“. Pošto drži daljinski u rukama, pitamo ga koji kanal bira, a Aleks odgovara: „Muzički, naravno“. Miroslav je prvi put u Klubu i već se dobro oseća: „Tu možemo da se šalimo, da pričamo, da se odmorimo. Osećam se kao kod kuće!“.

U Hemijsko-tehnološkoj školi jedna učionica nije kao druge

Ozbiljnog izraza lica za računarom sedi Sabo Kolar, učenik III-6 odeljenja. Za razgovor je manje raspoložen, ali za „Fejsbuk“ jeste. Ne želimo da smetamo...

Bogdana Hariša, učenika odeljenja I-1, takođe zatičemo za računarom. „Idem na Fejs, igram igrice... U Klubu mi se baš sve sviđa, super je!“ – kaže. Pored Bogdana – drug iz odeljenja Boris Vuković. On navodi još jednu veliku pogodnost postojanja Kluba učenika: „Kada nemamo neki čas, možemo otići gore i kvalitetno provesti vreme, a ne sedeti u učionici ili biti na ulici“. Takođe učenice I-1 odeljenja Angela Grgić i Olja Golić sede za velikim stolom i igraju – „Čoveče, ne ljuti se!“. „Osim što igramo društvene igre, u Klubu gledamo televiziju, slušamo muziku... Kada dođemo ranije u školu, obavezno svratimo u Klub“ – saznajemo od Angele i Olje.

U Hemijsko-tehnološkoj školi jedna učionica nije kao druge

I za kraj da dodamo da su dežurne učenice u Klubu bile Ana Lukač i Angelika Pato iz odeljenja IV-10. Prvi put na ovom zadatku, a već su se snašle i objašnjavaju: „Mi čuvamo stvari, pazimo na televizor, i ako nas neko nešto pita, odgovaramo!“. Dežurni učenici vode računa o tome da u Klubu sve funkcioniše i da se predmeti ne uništavaju. Ali to đacima i ne pada na pamet jer ovu „učionicu“ doživljavaju kao svoj prostor, svoju oazu. Škola kao druga kuća, što da ne – možda će kroz ovaj primer naučiti da više cene ono što im pruža...

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 14193
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.