Komentara: 0
Pregleda: 3218

U Hemijsko-tehnološkoj školi i tehničar-modelar odeće

26.06.2014. u 18:49h
Izvor: RTV Yueco
Hemijsko tehnološka škola u narednoj školskoj godini otvoriće i odeljenje za obrazovni profil tehničar-modelar odeće na srpskom nastavnom jeziku. Na osnovu zahteva školskih uprava i Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, Ministarstvo prosvete je odobrilo dopunu konkursa samo dva dana pre sastavljanja liste željenih škola.
U Hemijsko-tehnološkoj školi i tehničar-modelar odeće

U Hemijsko-tehnološkoj školi postoji duga tradicija postojanja područja rada tektilstvo, kojem je pre samo dva dana pretilo potpuno gašenje. Škola raspolaže sa dve dobro opremljenje radionice za praktičnu nastavu, dva kabineta za informatiku i računarstvo i specijalizovanu učionicu za konstrukcijsku pripremu serijske proizvodnje odevnih predmeta.

Sama nastava omogućava lični razvoj učenika, razvoj preduzetničkih veština i kreativnosti što potvrđuje i uspeh učenika na republičkim takmičenjima tekstilnih i kožarskih škola. Da je interesovanje za ovaj smer veliko pokazalo se i tokom ove školske godine, na promocijama Hemijsko-tehnološke škole.

U narednoj školskoj godini, biće otvoreno još 8 odeljenja. Na srpskom nastavnom jeziku iz područja hrane-prehrambeni tehničar, zatim pekar-mesar kombinovano odeljenje, dok će na mađarskom nastavnom jeziku pored odeljenja prehrambeni tehničar biti otvoren i obrazovni profil vinar-vinogradar. Na području rada hemija i nemetali biće otvoreni smerovi tehničar za farmaceutsku industrijsku tehnologiju, hemijski laborant i tehničar za zaštitu životne sredine na srpskom nastavnom jeziku, dok će na mađarskom nastavnom jeziku biti otvoreno odeljenje tehničar za farmaceutsku industrijsku tehnologiju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3218
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.