Komentara: 0
Pregleda: 2402

U Gradskoj biblioteci obeležen Nacionalni dan knjige

01.03.2014. u 10:24h
U Gradskoj biblioteci u Subotici u sklopu obeležavanja Nacionalnog dana knjige sinoć je postavljena izložba knjiga i organizovano je predavanje kojim se obeležio ovaj značajan datum.
U Gradskoj biblioteci obeležen Nacionalni dan knjige

U Gradskoj biblioteci u Subotici juče, 28. februara, obeležen je Nacionalni dan knjige. Tom prilikom priređena je izložba „Stare i retke srpske knjige“ koja je postavljena u Kataloškom odeljenju biblioteke a istoričar, profesor Zoran Veljanović je održao predavanje na temu „Priča o Srpskoj čitaonici u Subotici“.

„Kada je talas građanskih i demokratskih sloboda, pokrenut Francuskom revolucijom, krajem XVIII, i početkom XIX, stoleća, zapljusnuo najpre, političke i kulturne centre Austrijskog carstva, a potom i njegove rubne delove poput Marijatereziopolja (današnje Subotice) sa njim je stigao i odjek čitalačke revolucije koji je imao svoj odraz u stvaranju čitališta, iz kojih su vremenom, nastajale javne biblioteke“. Taj sled događaja, koji se po principu koncentričnih krugova širio Evropom, uticao je na širenju pismenosti i obrazovanju stanovništva“ - rekao je između ostalog, istoričar, profesor Zoran Veljanović na obeležavanju Nacionalnog dana knjige u Republici Srbiji.

Sinoćnji uvodničar i moderator je bila Sanja Vasić.

Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige Obeležavanje Nacionalnog dana knjige
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2402
Povezane teme

gradska biblioteka

nacionalni dan knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.