Komentara: 0
Pregleda: 1835
Foto

U Gimnaziji obeležen Dan broja Pi

14.03.2023. u 15:58h
Izvor: Subotica.com
Međunarodni dan broja Pi u Gimnaziji "Svetozar Marković" obeležen je tradicionalnim "Pi takmičenjem" u okviru kog su đaci rešavali zadatke iz matematike i fizike.
U Gimnaziji obeležen Dan broja Pi

U poznavanju broja Pi takmičili su se gimnazijalci koji pohađaju prirodno-matematički, opšti i IT smer. Svako odeljenje delegiralo je po 5 takmičara.

- Ja sam u mojoj ekipi bio zadužen za rešavanje zadataka iz fizike, dok su drugari rešavali zadatke iz matematike. Nisu bili teški, zapravo najviše vremena mi je bilo potrebno da se setim određene formule - priča gimnazijalac , Jovan Rudić Vranić - Bila sam zadužena za rešavanje zadataka iz matematike. "Pi" takmičenje, na kom sam učestvovala po prvi put, odlična je prilika da naučimo nešto novo, ali i da jačamo timski duh - nadovezuje se Maja Milović

U Gimnaziji obeležen Dan broja Pi

Svaka ekipa rešavala je po dva zadatka iz fizike i tri iz matematike, a proglašenje najbolje Pi ekipe biće upriličeno krajem meseca.

Gimnazijalci vole matematiku i fiziku, a vole i takozvano Pi takmičenje koje podrazumeva timsko rešavanje zadataka. To nisu zadaci koji prate program koji oni rade trenutno u nastavi, već su u pitanju zadaci iz geometrije, algebre, odnosno logčki zadaci u kojima se spominje broj Pi - objašnjava Jasmina Dulić, profesorka matematike u Gimnaziji "Svetozar Marković".

U Gimnaziji obeležen Dan broja Pi

Ljubitelji matematike i fizike 14. marta obeležavaju Dan broja Pi, zato što približna vrednost ovog  broja 3,14.

Izvor: Subotica.com
Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi Takmičenje iz broja Pi
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 1835
Povezane teme

gimnazija subotica

takmičenje iz matematike

gimnazija svetozar marković

takmičenje iz pi broja

takmičenje iz fizike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.