Komentara: 0
Pregleda: 1471

U Gerontološkom centru prezentovani rezultati istraživanja potreba u socijalnoj zaštiti

29.05.2018. u 13:08h
Izvor: Subotica.com
U Gerontološkom centru su u toku jučerašnjeg dana prezentovani rezultati sprovedenog istraživanja o potrebama u sistemu socijalne zaštite u Severno-Bačkom i  Zapadno-Bačkom okrugu, kao i novi zajednički web portal partnera koji je kreiran u okviru projekta i koji ima regionalni karakter.
U Gerontološkom centru prezentovani rezultati istraživanja potreba u socijalnoj zaštiti

Istraživanje je sprovedeno u okviru projekta prekogranične saradnje gerontoloških centara iz Srbije i Hrvatske - "Regernet", finansiranog u okviru IPA Interreg Programa u kome pored domaćina, Gerontološkog centra iz Subotice, učestvuju i ustanove ovog tipa iz Apatina, Osijeka i Đakova.

Vrednost projekta, u sklopu Interreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija, čiji je cilj unapređenje brige o starima, je 526.000 evra, a pored rekonstrukcije objekata, adaptacije i opremanja gerontoloških klubova, izrade zajedničkog web portala, obuke i radnog angažovanja pružalaca usluga u socijalnoj zaštiti, u toku realizacije je sprovedeno i istraživanje o potrebama korisnika usluga socijalne zaštite, kao i o potrebama zaposlenih u navedenim ustanovama.

U Gerontološkom centru prezentovani rezultati istraživanja potreba u socijalnoj zaštiti

Istraživanje je pokazalo da su korisnici usluga u veoma velikom procentu (čak 87,5%) izjavili da je usluga socijalne zaštite koju koriste unapredila kvalitet njihovog života i to kroz druženje i činjenicu da nisu sami, bolju zdravstvenu negu, bolju higijenu i obezbeđen smeštaj.

Zaposleni u sistemu socijalne zaštite, koji su u direktnom kontaktu sa korisnicima usluga smatraju da raspolažu adekvatnom opremom za rad, najveći procenat je zadovoljan autonomijom u obavljanju posla (61,29%), oko 65% smatra da mogu da računaju na podršku pretpostavljenih, a najgore je ocenjena finansijska nadoknada za rad (čak 55% ispitanika je nezadovoljno). 

Direktor Gerontološkog centra, dr Nenad Ivanišević, izjavio je da će u okviru samog prekograničnog projekta, a takođe i u redovnom poslovanju ustanove nastojati da primene mere kako bi se izašlo u susret potrebama kako korisnika usluga a takođe i zaposlenima u ustanovi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1471
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.