Komentara: 26
Pregleda: 18516

U fabrici u "Zoni" nije curio gas, došlo je do isparenja ulja na pregrejanoj mašini - povređenih nema

25.09.2023. u 20:15h > 26.09.2023. u 07:54h
Izvor: Subotica.com
U jednoj od velikih inostranih kompanija u Industrijskoj zoni "Mali Bajmok" u ponedeljak nešto posle 18 časova došlo je do havarije koja je izazvala problem sa gasom. To su bile prve informacije, pre obavljene istrage. Situacija je brzo stavljena pod kontrolu, a deo radnika iz proizvodnog pogona je preventivno ranije završio smenu.
U fabrici u "Zoni" nije curio gas, došlo je do isparenja ulja na pregrejanoj mašini - povređenih nema

Kako saznajemo sa lica mesta, reč je o kompaniji koja proizvodi vetrogeneratore, a u čijim proizvodnim pogonima radi više od hiljadu ljudi. Srećom, niko od radnika iz druge smene nije bio životno ugrožen, jer su evakuisani čim je primećeno da se oseti gas, ili nešto nalik istom.

U fabrici u "Zoni" nije curio gas, došlo je do isparenja ulja na pregrejanoj mašini - povređenih nemaIz predostrožnosti radnici iz jedne hale pušteni su ranije kućama, dok je druga smena nastavila rad normalno. Nadležne ekipe za gas angažovane su da prate havariju, dok su vatrogasci nastavili da dežuraju do daljeg.

Dok smo pokušavali sa lica mesta da saznamo više informacija, dvoje zaposlenih iz "Zone" napuštajući radno mesto nam je kratko prokomentarisalo situaciju.

- Osetio se delimično neki čudan miris u hali, ali ništa intenzivno, ne bismo rekli čak ni da je gas. Kada su nas zamolili da u što kraćem roku napustimo halu, tek po izlasku osetili smo osetili malo jači miris koji je tada već podsećao na gas - kaže nam jedna radnica iz "Zone" dok njen kolega uz osmeh dodaje, opušteno - Lepa noć za šetnju, nadam se da će se sve dobro završiti!

U fabrici u "Zoni" nije curio gas, došlo je do isparenja ulja na pregrejanoj mašini - povređenih nema

Pripadnici Vatrogasne čete u Subotici i radnici firme ''Cim gas'' sinoć su utvrdili da se ipak ne radi  o curenju gasa već da je došlo do pregrevanja jedne od mašina u pogonu, te je u od isparenja ulja nastao miris sličan gasu.

Kako saznajemo povređenih u ovoj havariji nije bilo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 5 dana
Komentara: 26
Pregleda: 18516
Povezane teme

privredna zona mali bajmok

vatrogasci

industrijska zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.