Komentara: 5
Pregleda: 4064

U Dečji dispanzer stiglo 840 Pentaxim vakcina

17.03.2015. u 14:58h
Izvor: Subotica.com
U Dečji dispanzer stiglo je 840 Pentaxim vakcina, rečeno je u Domu zdravlja Subotica za naš sajt.
U Dečji dispanzer stiglo 840 Pentaxim vakcina

Imunizacija dece koja imaju pravo na besplatnu vakcinaciju Pentaxim vakcinom se uredno nastavlja. Prema Pravilniku pravo na besplatnu vakcinaciju imaju deca rođena od 1.11.2014. godine, odnosno koja su napunila 2 meseca u januaru 2015.

Međutim, i dalje ostaje problem sa decom rođenom pre 1.11.2014. godine, a čiji roditelji žele da decu vakcinišu Pentaxim vakcinom, jer vakcine nema u slobodnoj prodaji u apotekama.

Pedijatri u domovima zdravlja dobiće uputstvo da kod dece koja su započela vakcinaciju petovalentnim vakcinama revakcinacija može biti obavljena vakcinama dostupnim u domovima zdravlja, odnosno vakcinama Instituta Torlak, tako da će se za decu rođenu pre 1.11.2014. godine vakcinacija protiv difterije, tetanusa, velikog kašlja, hemofilus influence tipa B (HIB) i dečje paralize do kraja godine obavljati Torlakovim vakcinama. Navedeno znači da roditelji neće više imati izbora između Pentaxim i Torlakove vakcine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 4064
Povezane teme

petovalentne vakcine

vakcinisanje

vakcinacija

mmr vakcina

pentaxim

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.