Komentara: 0
Pregleda: 3696

U četvrtak počinje 11. "Kids fest" - revija najboljih filmova za decu

20.10.2015. u 14:03h
Izvor: Subotica.com
U četvrtak počinje 11. "Kids fest" - revija najboljih filmova za decu

U bioskopu Eurocinema od 22. do 28. oktobra sa početkom u 18.00 časova biće održan 11. KIDS FEST u okviru kog će se prikazivati revija najboljih filmova iz čitavog sveta za decu.

Ovogodišnji filmski program čine ostvarenja za decu i mlade iz Švedske, Norveške, Italije, Finske i Velike Britanije. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D film. Svi filmovi na KIDS FEST su sinhronizovana na srpski.

Dečiji filmski festival KIDS FEST proglašen je projektom od interesa za Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Beograd u oblasti kulture.

Ovaj festival postoji kako bi popularisao filmsku umetnost i kvalitetnu zabavu za decu, kao i da bi obrazovao mladu bioskopsku publiku i buduće filmske autore i autorke. Cena karte za 2D projekcije je 200 dinara, a za 3D projekciju je 350 dinara, detaljniji opis svakog filma možete pogledati u povezanim najavama dešavanja.

PROGRAM 11. KIDS FEST-a u Bioskopu Eurocinema

Četvrtak, 22.10. u 18h
BAMZI I GRAD LOPOVA

Bamzi, Mali Hop i Šelman se upuštaju u akciju spašavanja bake od zlog Rejnarda Foksa. On ju je kidnapovao i sprečio da sprema medogrom – specijalni med koji Bamzija pretvara u najsnažnijeg medveda na svetu. Stoga Bamzi i njegovi prijatelji kreću na opasno putovanje kroz šumu Goblina do Grada Lopova.

,,Bamzi i Grad lopova” je švedski animirani film o najjačem medi na svetu – Bamziju,  stvoren od strane Rune Andersona.  Na televiziji se pojavio još 1966. godine i od tada je stekao svetsku popularnost.

Petak, 23.10. u 18h
KASPER I EMA NA SAFARIJU

Uzbudljive avanture Kaspera i Eme se nastavljaju. Ovog puta idu u Afriku gde upoznaju šarenoliki svet životinja. Kada u njihov rezervat stigne mladunče lava koje odbija da jede, oni se sa svojim dekom upuštaju u misiju spašavanja mame lavice kako bi oraspoložili lavića. Na ovom putu upoznaće se sa brojnim egzotičnim životinjama, ali i drugim kulturama koje žive u tim predelima.

Kasper i Ema su stvoreni davne 1992. godine od strane pisaca Tora Age Bringsverda i Ane G. Holt. Od tada je snimljeno nekoliko filmova i televizijskih serija.

Subota, 24.10. u 18h
ZOZONCI U ZEMLJI VETRA 3D

Zozonci žive u gradiću Puf u kome sve radi zahvaljujući energiji vetra. U novoj avanturi,Vrana-veštica je odlučna da otme Glavni točak koji sve pokreće. Šest nerazdvojnih prijatelja pokušaće da je spreče i spase divni grad.

Porodični film „Zozonci u zemlji vetra 3D“ ispunjen je akcijom i poziva bioskopsku publiku da preuzme aktivnu ulogu. Fantastični likovi i vesele šale naglašavaju značaj obnovljivih izvora energije.

Nedelja, 25.10. u 18h
PRDOPRAH DOKTORA PROKTORA

U fokusu filma je nejaki dečak Mrva sa vatrenocrvenom kosom. Nakon što se useli jednog sunčanog dana u Topovsku ulicu i sretne Lisu i gotovo ludog profesora, počinje divna avantura! Film se bavi nevaljalim blizancima, dugačkim pudinzima od karamele i još dužim anakondama.

Ne propustite filmsku priču o dečacima koji uz pomoć prdopraha i ekscentričnog doktora Proktora lete čak u svemir! Film je snimljen na osnovu istoimenog romana Džoa Nezboa iz 2007. godine.

Ponedeljak, 26.10. u 18h
MUMINI NA RIVIJERI

Mumini žive bezbrižno u kućici u dolini, okruženi brojnim prijateljima. Nakon putovanja kroz oluju na otvorenom moru, porodica stiže na Rivijeru, gde će njihovo jedinstvo biti stavljeno na probu.

Simpatična porodica Mumini je nastala po knjizi i stripovima finske ilustratorke Tove Janson. Film je za sve uzraste, obrađuje univerzalne teme kao što je pronalaženje radosti u malim stvarima u životu, porodici i kako je lepo biti optimista.

Utorak, 27.10. u 18h
JEDAN ŽIVOT

Preko pet miliona godina Zemlja je evoluirala u neverovatno bogatstvo i različitost koje nas okružuje. „Jedan život“ je proslava najmaštovitijih i brilijantnih priča o opstanku u životinjskom carstvu. Priča nas vodi kroz pun ciklus života. „Jedan život“ otkriva da – bilo da imamo krila, peraja, dva ili osam para nogu postoji neverovatna priča koja nas spaja.

Svojom pričom „Jedan život“ razgaliće svačija srca. Prelepe sekvence i napredna tehnologija snimanja učinile su da „Jedan život“ bude nešto što do sada nije viđeno na velikom platnu.

Sreda, 28.10. u 18h
HOKUS POKUS ALFI ATKINS

Alfi Atkins je krenuo u školu i njegova najveća želja je da dobije psa za rođendan. Ipak, njegov otac misli da je on još uvek suviše mali za tako veliku obavezu.  Pošto mu nije bilo lako da ubedi tatu da je sada dovoljno veliki dečak, jednog dana u parku upoznaje čarobnjaka preko kojeg misli da će konačno dobiti kucu. Nažalost, saznaće da ne može sve da se reši putem magije.

Ovaj animirani film je urađen po popularnoj knjizi „Hokus Pokus Alfi Atkins“ koja je imala ogroman uspeh širom Evrope.  Od nedavno dostupna je i besplatna igrica za Android platformu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3696

Povezana dešavanja

Povezane teme

Otvoreni univerzitet Subotica

bioskop Eurocinema

kids fest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.