Komentara: 18
Pregleda: 13240

U bolnici se od kovida leče 92 pacijenata, kapaciteti na ozbiljnom testu

23.11.2020. u 13:29h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj bolnici trenutno je na lečenju 92 kovid pacijenta, od toga je osam pacijenata na intenzivnoj nezi, a šest je intubirano, rekao je za RTV Slobodan Puškar, direktor Opšte bolnice, ocenivši epidemiološku situaciju u našem gradu i dalje kao vanrednu.
U bolnici se od kovida leče 92 pacijenata, kapaciteti na ozbiljnom testu

Puškar je naveo da dnevno kroz kovid respiratornu ambulantu prolazi oko 50 pacijenata, a da je dnevni prosek oko 10 prijema kovid pozitivnih.

- Ove brojke su velike za Opštu bolnicu i pokazatelj su epidemiološke situacije u gradu. Virusom su pogođene sve starosne strukture. Mere prevencije i mere zaštite koje su preporučene treba da se odnose na sve i svi treba da ih se pridržavaju - objasnio je Puškar i dodao da ne treba testirati zdravstveni sistem, jer bez pridržavanja mera neće sam izdržati.

U subotu je bolnica saopštila da je na lečenju imala 85 pacijenata, i tada osam na intenzivnoj nezi. Bolnički kapaciteti su prilično opterećeni i važno je da građani učine sve što je do njih da ne utiču na dalje širenje zaraze.

- Po broju pregleda i po broju prijema primetan je i dalje rast tako da se nadamo da će mere koje stupaju sutra na snagu ublažiti trend oboljevanja, zato je važno da se građani pridržavaju tih mera, pre svega nošenje maski i držanje distance - dodaje Puškar. - Svako treba, po svojoj savesti, a ne zbog kaznene politke, da bude odgovoran i pridržava se propisanih mera.

Podsetimo, sutra stupaju na snagu nove mere po kojima se ugostiteljima ograničava rad do 18 časova, a ujedno se pooštrava kontrola korišćenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, kao i na otvorenom prostoru u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti, zatim obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza ali i poštovanja kućne izolacije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 5 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 13240
Povezane teme

subotička bolnica

bolnica

opšta bolnica

bolnica subotica

korona virus

epidemija korona virusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.