Komentara: 21
Pregleda: 12622

U Bačkoj Topoli otvorena Fudbalska akademija

27.09.2018. u 18:14h
Izvor: Subotica.com
U Bačkoj Topoli danas je svečano otvorena Fudbalska akademija, čiju je izgradnju finansirala Vlada Mađarske sa 9.5 miliona evra.
U Bačkoj Topoli otvorena Fudbalska akademija

Sportski kompleks otvorio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na govornicu izašao sa šalom lokalnog kluba TSC oko vrata, što je izazvalo aplauze i ovacije.

- Sport, a fudbal posebno, su zajednički jezik cele naše sredine i sasvim je prirodno da oni spajaju Mađare i Srbe. Prirodno je, ali nije uobičajeno. Naša dva naroda u svojim sudbinama imala su toliko stvari koje su nas razdvajale, a danas duvaju vetrovi koji pomažu onima koji sarađuju i združeno nastupaju – poručio je Orban. - Živimo u Evropi u kojoj ne prolaze oni koji su za razdor, već samo oni koji su za zajednicu. Srbi i Mađari su odabrali zajedništvo, doneli smo dobru odluku kada smo se odlučili za saradnju u oblasti politike, ekonomije, kulture i sporta. Hvala na tome predsedniku Vučiću u kome smo dobili veliku podršku. Između mađarskih i srpskih pravih sportista vrlo lako se sporazumeva jer smo i jedna i druga prave sportske nacije.

U Bačkoj Topoli otvorena Fudbalska akademija

Da Vlada Mađarske uloži velika sredstva u izgradnju sportskog kompleksa u Bačkoj Topoli najzaslužniji je Janoš Žemberi, predsednik lokalnog kluba TSC.

- Ovo je samo početak i čeka nas još izgradnja sportskih objekata i ulaganje u razvoj sporta. Ovde živi jako puno Mađara, kojima pomažemo na razne načine, a moja generacija je posebno pozitivno pristrasna prema Srbiji i sećamo se perioda kada je ona bila razvijenija i slobodnija od Mađarske – podsetio je Orban. - Ubeđen sam da će Srbija ponovo biti na vrhu! Onaj kome je trenutno bolje treba da pomogne i doneli smo pravu odluku da uložimo ovde, jer gde su deca tu je i budućnost.

Prisutne je pozdravio i Janoš Žemberi, koji je istakao da je ponosan što je na čelu bačkotopolskog kluba, čija je tradicija duža od veka. Na svečanosti je bila i delegacija FS Mađarske, kao i FS Srbije u kojoj su bili počasni predsednik Tomislav Karadžić, potpredsednik Nenad Bjeković i sportski direktor Darko Kovačević.

Fudbalska akademija pored centralnog terena, na mestu starog stadiona TSC, koji će imati 4.500 sedišta, po standardima „UEFA 3“, ima i tri pomoćna, tu će biti i trim staza, tereni za skvoš, bazen. Centralni objekat Akademije je zgrada od tri hiljade kvadratnih metara, u kojoj će biti sobe za smeštaj 50 mladih fudbalera.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 21
Pregleda: 12622
Povezane teme

bačka topola

viktor orban

janoš žemberi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.