Komentara: 1
Pregleda: 1641
Foto

U akciji "Humani Božić" krv doniralo 76 sugrađana

12.12.2021. u 11:00h
Izvor: Subotica.com
Na Otvorenom univerzitetu juče je održana tradicionalna akcija dobrovoljnog davanja krvi, u susret najradosnijem hrišćanskom prazniku. Uprkos nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji i ove godine građani su se u velikom broju odazvali i donirali dragocenu tečnost.
U akciji "Humani Božić" krv doniralo 76 sugrađana

Slogan ovogodišnje, devetnaeste po redu, akcije glasio je - "U mesecu darivanja, daj ono najvažnije - krv", a nešto ranije apelovano je na sve dobrovoljne davaoce da se odazovu, jer su zalihe krvi na minimumu.

Kako ističu iz Crvenog krsta Subotica, akcija je prošla u lepoj i pozitivnoj atmosferi, građani su strpljivo i uz poštovanje svih epidemijskih mera čekali svoj red da bi dali svoj doprinos i pomogoli neznancima da pobede u svojoj borbi. Dragocenu tečnost, za nepuna 3 časa koliko je trajala akcija, dalo je 76 osoba, od čega je sedmoro to učinilo po prvi put.

- Nastavili smo tradiciju koja traje od 2003. godine, bez prekida, da uz građane, davaoce krvi, doprinesemo transfuzijskoj medicini, da osiguramo zalihe krvi jer apeli su pokrajinskog i republičkog Zavoda za transfuziju na organizacije Crvenog krsta da konstano realizujemo akcije iz razloga što su zalihe na izuzetno niskom nivou - Kaže Nevena Lukić, stručni saradnik u Crvenom krstu Subotica. - Zbog aktuelne epidemiološke situacije, drugu godinu za redom, odziv građana je dosta slabiji, ali uvek se nađu oni koji će doprineti ipak, da akcija prođe uspešno.

Nažalost i ovaj put je bilo desetak osoba koje su zbog zdravstveno nepovoljnog stanja odnosno kvaliteta krve slike bili odbijeni.

U akciji "Humani Božić" krv doniralo 76 sugrađana

U akciji "Humani Božić" krv doniralo 76 sugrađana

Da sve prođe u najboljem redu organizatori su dali sve od sebe - od ljubaznog osoblja, medicinskih radnika pa sve do volontera koji su se zajedno, kao i svaki put, potrudili da požele toplu dobrodošlicu, ponude osmeh i stručnu pomoć, čašicu razgovora i zahvalnost za nesebičnost i dobru volju za darivanje krvi.

Kako je u pitanju porodični događaj, decu dobrovoljnih davalaca Deda Mraz je darivao prigodnim poklonom, a za prisutne organizovan je doručak, uz obilje voća i slatkiša za najmlađe.

Iz gradske organizacije Crvenog krsta Subotica se zahvaljuju prvenstveno dobrovoljnim davaocima, Službi za transfuziju krvi Opšte bolnice Subotica, menadžmentu Otvorenog univerziteta, udruženju pčelara "Pčela" kao i njihovim volonterima, što su dali svoj doprinos da akcija bude uspešno realizovana.

U akciji "Humani Božić" krv doniralo 76 sugrađana

Izvor: Subotica.com
Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić" Akcija dobrovoljnog davanja krvi "Humani Božić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1641
Povezane teme

dobrovoljno davanje krvi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.