Komentara: 18
Pregleda: 9595

Trudnice čekaju jednokratnu pomoć, iz Gradske uprave poručuju da isplate malo kasne, ali stižu

06.08.2020. u 15:09h
Izvor: Subotica.com
Iako su još u junu uredno predale dokumentaciju, trudnicama nije isplaćena jednokratna novčana pomoć koja im sleduje od Grada. Iz Gradske uprave objašnjavaju da je situacija izazvana pandemijom korona virusa dovela do reogranizacije prioriteta planiranih rashoda, ali da će pomoć trudnicama biti isplaćena u roku od 60 dana, od isteka meseca u kom su predale dokumentaciju.
Trudnice čekaju jednokratnu pomoć, iz Gradske uprave poručuju da isplate malo kasne, ali stižu

Na ovaj problem ukazala je jedna od trudnica, koja se obratila našoj redakciji sa pitanjem da li je moguće da Grad trenutno nema novca za isplatu pomoći trudnicama.

- Svaka trudnica u našem gradu bi u 28-oj nedelji trebalo da dobije jednokratnu pomoć od Grada u iznosu od 15.000 dinara. Pomoć isplaćuju 25-og u mesecu, za sve koji ispunjavaju uslove i koji su predali zahtev prethodnog meseca. Međutim, u julu pomoć nije isplaćena, a i ne zna se kada će biti. Jedini odgovor koji se od Gradske uprave čuje je: 'Biće isplaćeno sigurno. Kad? To ne znamo' - rekla nam je naša sugrađanka.

Da ona nije usamljeni slučaj, potvrđuju iz Gradske uprave, navodeći da trenutno na isplatu jednokratne novčane pomoći čeka 100 trudnica koje su dokumentaciju predale u junu i njih još 94 koje su dokumentaciju predale u julu. Pojašnjavaju da nije došlo do pomeranja termina isplate, budući da termin nije precizno utvrđen, ali da je situacija izazvana pandemijom korona virusa dovela do reogranizacije prioriteta planiranih rashoda.

- Obezbeđivanje svih uslova za očuvanje zdravlja i života ljudi je najvažniji prioritet. Svaka druga aktivnost izvršava se u skladu sa prilivima sredstava u budžet - navode iz Gradske uprave. - Isplata jednokratne pomoći trudnicama koje su prethodnog meseca predale dokumentaciju biće isplaćena u roku do 60 dana, od isteka meseca u kom su dokumentaciju predale.

Trudnice čekaju jednokratnu pomoć, iz Gradske uprave poručuju da isplate malo kasne, ali stižuPravo na jednokratnu novčanu pomoć ima svaka zaposlena i nezaposlena trudnica sa prebivalištem na teritoriji Grada Subotice, u 28-oj nedelji trudnoće za prva četiri deteta, što je regulisano Odlukom o pravu na jednokratnu novčanu pomoć trudnicama i Pravilnikom o bližim uslovima i načinu ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć trudnicama.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 9595
Povezane teme

naknada za trudnice

pomoć trudnicama

jednokratna pomoć trudnice

trudnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.