• Pregleda: 10596

Trudnicama od danas po 20 hiljada dinara

Trudnicama od danas po 20 hiljada dinara

Imajući u vidu da stanovništvo stari i da se broj stanovnika između dva popisa (2002. i 2011. godine) smanjio sa 148.401 na 140.358 osoba, Grad Subotica se opredelio za uvođenje nove mere pronatalitetne politike. Skupština grada Subotice je na sednici održanoj dana 9.02.2012. godine, donela Odluku o pravu na jednokratnu novčanu pomoć trudnicama na teritoriji Grada Subotice, a Gradsko veće je naknadno donelo Pravilnik o uslovima ostvarivanja prava na pomoć koji je danas stupio na snagu.

S obzirom da je doneto i Rešenje o utvrđivanju nominalnog iznosa jednokratne novčane pomoći trudnicama na teritoriji Grada Subotice iz sredstava budžeta Grada za 2012. godinu, na iznos od 20.000,00 dinara, iz Gradske uprave obaveštavaju da je od danas počelo ostvarivanje ovog prava.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvaruje zaposlene i nezaposlene trudnice, pod uslovom da imaju prebivalište na teritoriji Grada Subotice prijavljeno u trenutku podnošenja zahteva, da su ušle u 28. nedelju trudnoće i da se se nalaze pred porođaj za prva četiri živorođena deteta.

Zahtev za ostvarivanje prava podnosi se sa prilozima na Obrascu JNP-T, i to na šalterima 3 i 4 gradskog Uslužnog centra u Subotici, najranije u 28. nedelji trudnoće, a najkasnije do dana porođaja.

Izvor: SuMedija

povezane teme

16
BAĆO Odgovori
Pozdravljam ovu odluku,moglo je i ranije ali ajd.nešto se bliži;)
Adel Odgovori
Hvala vam.
snex Odgovori
a trojkama ste dali po 5000 din???????????
sramota!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Dusan Odgovori
Izbori nam stizu,izbori nam stizu......Ali ovo je lepa vest.
pere Odgovori
Mislite da ce se populacija povecati zbog tih 20 000 din? Moze samo sirotinje da bude vise jer ce zatrudneti zbog novca! Ali pozdravljam cin i moglo je da bude i vise jer za te novce bas i neces obezbediti bog zna sta detetu!
suboticki Odgovori
Šta je reć? Kad pogledate jednu Jagodinu, Zrenjanin, Subotica je još uvijek mnogo iza...
Po pitanju mladih i trudnica, sad pred izbore su počeli da se nešto pokazuju....ovo je jedan od najlošije vođenih gradova u celoj državi!
Katastrofa!!!

Još da im zahvaljujemo?
mija Odgovori
:) joj jedan plusic za DS...podrska
DA nata LI tet Odgovori
Šta će jadne sa jednokratnom pomoći od 20000 kad sam čula da im za porođaj treba najmanje 500 evra?!!! Ovo je samo uzimala- davala, s tim da uvek više uzmu nego što daju !!!
Promene za Suboticu Odgovori
Prvo su ograničili mogućnost odlaska na porođajno, a onda nam se hvale kako pomažu trudnicama!
http://www.subotica.com/vesti/sns-ko-brine-o-trudnicama-id9897.html
Ima ljudi koji su o tome ukazivali!
Dejan Odgovori
‎20000 neresava nista i nazalost od toga nece zavisiti veci natalitet,mnogo vise i ozbiljnije se treba pozabaviti ovom problematikom ,trudnice danas nemogu nazalost da ostvare osnovno pravo na trudnicko bolovanje a da nepricam koje probleme imam sa komisijom jer po novom pravilniku koji je uveden ove godine (inace godina beba kako je proglasena)glatko vracaju na posao bile u 8-mom mesecu ili imale rak grlica materice kao moja supruga .Tako da je ovo po meni vise zalosno nego nesto cime bi majke trebale da se raduju,da sam ja cekao od grada ili drzave pomoc(milostinju)nikad dece nebih imao .
max Odgovori
e super radjace jos vise cigana i dobice pare a decu ce kolefka da hrani.njima NE dajte pare.ostalima naravno zasluzuju jer oni cuvaju i vole svoje decu.
apstinencija Odgovori
Ako trenutno još nisam trudna,za 28 nedelja sve je neizvesno,tako i dalje moram biti oprezna!!!!
andrea Odgovori
Lepo podržavam . ali ne rešava ništa. da je reč o 200 000 hiljada još nekako ali ovo je kap u moru.
ma da Odgovori
Jos jedna u nizu bljuvotina demokratske stanke i po ko zna koji put ponizavaju gradjane smatrajuci nas stokom. Sada sve devojke treba da pohrle u krevet i da iskoriste jedinstvenu priliku da osvoje prelepu nagradu u iznosu od 20000 dinara, a kada potrose te pare samo sa jednim ulaskom u prodavnicu bebi opreme ili ono sto ce pre biti a to je da ce tih 20000 dinara da daju babici ili doktoru ako zele da se porode kao ljudi, a ne kao zivotinje, onda opet na staro: bez posla ili ako ima posao dobijace crkavicu, zivecemo i dalje kao stoka... i samo cemo povecati broj siromasnih.

Sramota da vas bude.

Sada bih napisao najogavnije za vas, ali necu da me cenzurisu.

*** cenzurisano ***
bunjo Odgovori
Ne verujem da ovo ima neke veze sa dolazecim izborima....:D
bozon Odgovori
Ovo ni slobi ne bi palo na pamet
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.