Komentara: 14
Pregleda: 12769

Trostruko manja ponuda stanova za izdavanje od potražnje

14.07.2015. u 18:08h
Izvor: RTV Yueco
Ponuda stanova u zakup gotovo je trostruko manja od potražnje, kažu u subotičkoj Agenciji za promet nekretnina „Toptip“. Najtraženije su manje stambene jedinice, garsonjere i jednosobni stanovi u novogradnji, zbog nižih troškova režije. Zaposleni u industrijskoj zoni, studenti i penzioneri iz zapadnih zemalja najviše interesovanja pokazuju za stanove u naselju Prozivka i one u strogom centru grada.
Trostruko manja ponuda stanova za izdavanje od potražnje

Da je zaista teško doći do pristojnog stana sa niskim troškovima režije najbolje zna Milena Đurić. Milena već nedeljama pokušava da nađe garsonjeru ili jednosoban stan u centru grada, ali bezuspešno.

Prema rečima vlasnika Agencije za nekretnine „Toptip“, Đura Gavrića, gotovo svakodnevno im se obraćaju zainteresovani za uzimanje nekretnina u zakup. Najveća potražnja, zbog razvijenih pratećih sadržaja vlada za stanovima u naselju Prozivka, ali tradicionalno potražnja postoji i za stanovima u centru grada. Razlog ponovnog „cvetanja biznisa“ davanja nekretnina u zakup leži u činjenici da se građani sve ređe odlučuju za stambene kredite i da sve više ima onih koji u Suboticu dolaze zbog zaposlenja.

Za uzimanje garsonjere ili jednosobnog stana u zakup na mesec dana potrebno je izdvojiti od 100 do 120 evra. U zavisnosti od opremljenosti i lokacije dvosobni stan se može naći za od 150 do 200 evra, dok je trosobni stan na mesečnom nivou potrebno izdvojiti više od 200 evra. 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 12769
Povezane teme

stanovi u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.