Komentara: 2
Pregleda: 3403

"Trimbi" - pešačenje, vožnja biciklom ili rolerima do Palića

25.04.2018. u 14:38h
Izvor: Subotica.com
Kao i prethodnih godina, Gradski savez "Sport za sve" organizovaće sportsko rekreativnu manifestaciju "Trimbi" 1. maja, koja podrazumeva vožnju biciklom, rolerima ili pešačenje od Subotice do Palića. Svi učesnici, bez obzira na vreme dolaska na cilja, imaće jednake mogućnosti da učestvuju u izvlačenju glavnih nagrada, a to su tri bicikla.
"Trimbi" - pešačenje, vožnja biciklom ili rolerima do Palića

Ova tradicionalna manifestacija održava se po 43. put, a organizatori kažu da ove godine očekuju veći odziv sugrađana, s obzirom na to da je učešće prijavilo i nekoliko subotičkih škola.

- Cilj manifestacije je da se animiraju i motivišu sugrađani da prvomajske praznike provedu baveći se jednom od rekreativnih aktivnosti, čime ostvaruju mogućnost da osvoje neku od vrednih nagrada. Svi učesnici, bez obzira na vreme dolaska na cilj, imaće jednake mogućnosti da učestvuju u izvlačenju kako glavnih, tako i utešnih nagrada - kaže Merima Kulić, generalna sekretarka Gradskog saveza "Sport za sve".

Polazna tačka za sve učesnike biće ispred zgrade "Jadran" u 8 časova, gde će sugrađani moći da kupe učesnički karton po ceni od 100 dinara, koji su u obavezi da overe na dve kontrolne tačke, odnosno na startu i cilju. Ruta za bicikliste, od Subotice do Palića, biće biciklističkom stazom, uz napomenu da ove godine neće biti kontrolnog punkta pri skretanju za Veliki Radanovac. Dolazak učesnika na cilj, kod Sportskog centra Palić, ispred ulaza na fudbalski teren FK Palić, očekuje se do 11 časova.

"Trimbi" - pešačenje, vožnja biciklom ili rolerima do Palića

Osim ove, Gradski savez "Sport za sve" organizovaće još jednu aktivnost, a to je "Poligon spretnosti biciklom", na terenu za mali fudbal SRC Palić u 10 časova. Svi zainteresovani učesnici treba da se prijave najkasnije do 9 časova i 45 minuta, a one najspretnije očekuju simbolične nagrade.

- Najbrže plasiranu žensku i mušku osobu, odnosno sa najboljim vremenom pređenog poligona, nagradićemo simboličkim nagradama. Takođe, nagradićemo i najmlađeg aktivnog učesnika, što znači da dete mora da vozi bicikl ili rolere, a ne da bude voženo, kao i najstarijeg aktivnog učesnika - poručuje Kulić.

Izvlačenje glavnih nagrada, odnosno tri bicikla, biće u 12 časova i 30 minuta, kod SRC Palić, na terenu za mali fudbal. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom resora za sport i omladinu Grada Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 1 nedelju
Komentara: 2
Pregleda: 3403
Povezane teme

Prvomajski uranak

trimbi

biciklizam

rekreacija

pešačenje

sport za sve

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.