Komentara: 1
Pregleda: 1507

Tribina o ravnopravnosti polova

25.04.2012. u 00:00h
Izvor: RTV Yueco
Juče je u zgradi Otvorenog Univerziteta održana tribina pod nazivom „Ravnopravnost polova i položaj žena u društvu“. Značaj uloge žene u modernom društvu, tradicija, uloga porodice, populaciona politika, su po mišljenju socijalista tema od ključnog značaja koje opredeljujuće utiču na budućnost našeg društva. Organizator tribine je Gradski odbor Socijalističke partije Srbije.
Tribina o ravnopravnosti polova

Na jučerašnjoj tribini se čulo da su žene manje plaćene za isti posao od muškaraca. Od žena se očekuje da budu majke, domaćice i uspešne u poslovnom svetu.

Na tribini je istaknuto da je nasilje nad ženama u porastu i da je svaka treća žena žrtva nekog oblika porodičnog nasilja. Žene teže pronalaze posao, sporije napreduju, ređe dobijaju rukovodeća mesta i slično. U Skupštini Srbije 22 odsto su žene, a u Vladi Srbije 18 odsto. Od 147 predsednika opština u 10 su žene, a od 23 grada samo je jedna žena gradonačelnica i to u Pančevu.

SPS se zalaže za ravnopravnost, oštro se suprotstavlja svakom obliku diskriminacije i netolerancije. Na tribini je i postavljeno pitanje zbog čega je svaka treća žena na listama političkih partija, jer ukoliko se govori o ravnopravnosti trebalo bi da bude svaka druga.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 1507
Povezane teme
sps sps subotica socijalistička partija srbije izbori subotica 2012 izbori 2012
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.