Komentara: 6
Pregleda: 4006

Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

09.08.2013. u 17:31h
Izvor: RTV Yueco
U organizaciji udruženja građana „Hendi centar Koloseum“ iz Beograda u zgradi Nove opštine, održana je tribina posvećena poboljšanju položaju osoba sa invaliditetom. Tribini su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, gosti iz beogradske opštine Stari grad, kao i predstavnici subotičkih udruženja osoba sa invaliditetom. Cilj tribine bio je predstavljanje projekta koji se odnosi na unapređenje usluga personalne asistencije i pokretanje info centara u više gradova Srbije.
Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom

Dejan Đokić član je organizacije „Centar za pravi život“ koja radi na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom. Jedna od njihovih aktivnosti jeste i obučavanje personalnih asistenata. Dejan, objašnjava koliko njemu znači pomoć personalnog asistenta u svakodnevnom životu.

U okviru projekta koji se odnosi na unapređenje usluga personalne asistencije i pokretanje info centara u više gradova u Srbiji, svoja iskustva sa prisutnima o otvaranju prvih agencija za pružanje usluga personalne asistencije preneo je predstavnik beogradske Gradske opštine Stari Grad. On je istakao da je novi Zakon o socijalnoj zaštiti nametnuo obavezu lokalnim samoupravama da pružaju ovakve i slične usluge koje će omogućiti život bez barijera socijalno ranjivim kategorijama stanovništva.

Na tribini je istaknuto kako bi uskoro trebalo da bude pokrenuto otvaranje Info centara koji bi predstavljali bazu za obuku za buduće personalne asistente.

U okviru tribine projektovani su i filmovi sa Četvrtog beogradskog internacionalnog festivala osoba sa invaliditetom- Bosifest 2013. Radi se o igranim, dokumentarnim i animiranim filmovima koji se bave životom osoba sa invaliditetom ili su autori osobe sa invaliditetom

Izvor: RTV Yueco
Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom Tribina o poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4006
Povezane teme

osobe sa invaliditetom

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.