Komentara: 1
Pregleda: 2341

Tribina "Duh i kultura": Predavanje profesora Lubardića - "Filosofija vere Lava Šestova"

24.10.2018. u 10:10h
Izvor: Subotica.com
Treće predavanje u drugom ciklusu tribina "Duh i kultura" biće predavanje prof. dr Bogdana Lubardića na temu "Filosofija vere Lava Šestova". Tribina je u četvrtak od 20 časova, a ulaz besplatan.
Tribina "Duh i kultura": Predavanje profesora Lubardića - "Filosofija vere Lava Šestova"

Predavanjem univerzitetskog profesora i književnika Slobodana Vladušića pre dve sedmice počeo je drugi ciklus tribina u okviru manifestacije "Duh i kultura", nedelju dana kasnije govorio je nemački književnik Klaus Kenet.

Novo predavanje u Velikoj većnici održaće se u četvrtak, 25. oktobra, na temu "Filosofija vere Lava Šestova", koje će voditi gost-predavač prof. dr Bogdan Lubardić, jedan od najboljih teologa i poznavalaca ruske religiozne, pa i uopšte svetske filozofske misli.

Knjiga Bogdana Lubardića "Filosofija vere Lava Šestova" prva je studija o ovom velikom ruskom misliocu, koga su zbog bavljenja takozvanim graničnim problemima, zapadni i ruski tumači, s pravom, svrstali među filozofe egzistencije. Filozofija, umetnost i religija bila su područja kojima se Lav Šestov kretao, slobodno može se reći, suvereno, a pristup koji je primenjivao može se nazvati radikalnim maksimalizmom. Iako su po formi izraza i preispitivanim problemima njegovi spisi veoma raznovrsni, osnovna ideja koja ih je prožimala bila je na izvestan način nada da se može doći do totalne izmene postojećeg stanja i načina života.

Lubardić je inače i sam po vokaciji čitavog svoga bića teolog i filozof, ujedno i profesor filozofije na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Sledećeg četvrtka, 1. novembra, predavanje na temu "U potrazi za duhovnim i književnim korenima srpskog religioznog pesništva: Život i delo Vikentija Rakića" održaće prof. dr Radoslav Eraković.

Početak predavanja je u 20 časova, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2341
Povezane teme

duhovna tribina

tribina duh i kultura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.