Komentara: 4
Pregleda: 1327
Foto

"Tri sestre" premijerno 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže"

21.12.2020. u 14:12h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Tri sestre" po tekstu Antona Pavloviča Čehova, a u režiji Zoltana Puškaša, igraće se 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže", s početkom u 19 časova. Glumačku postavu čine Boris Kučov, Gabor Mesaroš i David Buboš koji tumače tri stereotipna lika, Mašu, Olgu i Irinu, koje se kroz unutrašnje i vrlo intimne monologe bore sa problemima transeksualnosti, glavnom temom predstave.
"Tri sestre" premijerno 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže"

Reditelj Zoltan Puškaš istakao je da mu je veliki izazov što posle 14 godina ponovo sarađuje sa pozorištem "Kostolanji Deže", koje smatra za jedno od najboljih u regionu. Zbog toga je u dogovoru sa dramaturškinjom Kornelijom Goli, odlučio da izabere Čehova, kako bi nešto novo i izazovno ponudio i glumcima.

- Kod Čehova je tema uglavnom ista, kao u stvarnom životu, sedimo, čekamo i ne radimo ništa. Bez obzira na seksualnu pripadnost, svi imamo iste probleme i iste ciljeve. Želja nam je bila da ispoštujemo Čehova, ono što je napisao i ono što je između redova jer on nije lak pisac, te smo pokušali sa Kornelijom da ubacimo u tekst ono što pisac nije napisao, ali je hteo da kaže - objasnio je Puškaš, istakavši da mu je bilo veliko zadovoljstvo sarađivati sa ansamblom. - Pratim šta Andraš Urban radi, kako razmišlja i kako vodi pozorište. Ono što sam ovde dobio je vrlo retko, jer smo radili, a kao da nismo radili i za mene je ovo bila neka vrsta terapije. Radilo se sa mnogo ljubavi i poštovanja, a to je velika retkost i ono što sam dobio od svakoga u ovom prozorištu je vredno kao dijamant.

Po rečima glumca Borisa Kučova, koji tumaći lik Maše, ovo će biti vrlo zanimljiva i nesvakidašnja predstava koja, osim Čehovog teksta, sadrži i privatne monologe iz života reditelja.

- Biće ovo veoma zanimljiva predstava zbog toga što, kada govori o problemima koji su naše intimne stvari, a glavna tema je transeksualnost, traženje identiteta i problematika ove teme, ovog puta ne prebacuje odgovornost na društvo kao takvo, već kroz intimne monologe pokušava da komunicira sa publikom - kazao je Kučov.

David Buboš koji u predstavi igra lik Irine, istakao je da su upravo unutrašnji monolozi bili veliki izazov za njega kao mladog glumca.

- Velika je čast igrati Čehova kao glumac, ali je i velika odgovornost jer je jako teško pričati tako kao da ne pričamo, da započnemo priču o smrti i odjednom pričamo o nečemu drugom, recimo o poslu. To mi je bilo teško i jako zanimljivo, da glumimo kao da nemamo situaciju, a ustvari tu situaciju proživljavamo u našim glavama - rekao je Buboš.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 4 dana
Komentara: 4
Pregleda: 1327
Povezane teme
pozorište kostolanji deže pozorišna predstava premijera predstave predstava
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.