Komentara: 4
Pregleda: 2633
Foto

"Tri sestre" premijerno 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže"

21.12.2020. u 15:12h
Izvor: Subotica.com
Predstava "Tri sestre" po tekstu Antona Pavloviča Čehova, a u režiji Zoltana Puškaša, igraće se 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže", s početkom u 19 časova. Glumačku postavu čine Boris Kučov, Gabor Mesaroš i David Buboš koji tumače tri stereotipna lika, Mašu, Olgu i Irinu, koje se kroz unutrašnje i vrlo intimne monologe bore sa problemima transeksualnosti, glavnom temom predstave.
"Tri sestre" premijerno 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže"

Reditelj Zoltan Puškaš istakao je da mu je veliki izazov što posle 14 godina ponovo sarađuje sa pozorištem "Kostolanji Deže", koje smatra za jedno od najboljih u regionu. Zbog toga je u dogovoru sa dramaturškinjom Kornelijom Goli, odlučio da izabere Čehova, kako bi nešto novo i izazovno ponudio i glumcima.

"Tri sestre" premijerno 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže"

- Kod Čehova je tema uglavnom ista, kao u stvarnom životu, sedimo, čekamo i ne radimo ništa. Bez obzira na seksualnu pripadnost, svi imamo iste probleme i iste ciljeve. Želja nam je bila da ispoštujemo Čehova, ono što je napisao i ono što je između redova jer on nije lak pisac, te smo pokušali sa Kornelijom da ubacimo u tekst ono što pisac nije napisao, ali je hteo da kaže - objasnio je Puškaš, istakavši da mu je bilo veliko zadovoljstvo sarađivati sa ansamblom. - Pratim šta Andraš Urban radi, kako razmišlja i kako vodi pozorište. Ono što sam ovde dobio je vrlo retko, jer smo radili, a kao da nismo radili i za mene je ovo bila neka vrsta terapije. Radilo se sa mnogo ljubavi i poštovanja, a to je velika retkost i ono što sam dobio od svakoga u ovom prozorištu je vredno kao dijamant.

"Tri sestre" premijerno 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže"

Po rečima glumca Borisa Kučova, koji tumaći lik Maše, ovo će biti vrlo zanimljiva i nesvakidašnja predstava koja, osim Čehovog teksta, sadrži i privatne monologe iz života reditelja.

- Biće ovo veoma zanimljiva predstava zbog toga što, kada govori o problemima koji su naše intimne stvari, a glavna tema je transeksualnost, traženje identiteta i problematika ove teme, ovog puta ne prebacuje odgovornost na društvo kao takvo, već kroz intimne monologe pokušava da komunicira sa publikom - kazao je Kučov.

"Tri sestre" premijerno 30. decembra u pozorištu "Kostolanji Deže"

David Buboš koji u predstavi igra lik Irine, istakao je da su upravo unutrašnji monolozi bili veliki izazov za njega kao mladog glumca.

- Velika je čast igrati Čehova kao glumac, ali je i velika odgovornost jer je jako teško pričati tako kao da ne pričamo, da započnemo priču o smrti i odjednom pričamo o nečemu drugom, recimo o poslu. To mi je bilo teško i jako zanimljivo, da glumimo kao da nemamo situaciju, a ustvari tu situaciju proživljavamo u našim glavama - rekao je Buboš.

Izvor: Subotica.com
Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji Najava premijere "Tri sestre" pozorišta Deže Kostolanji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2633
Povezane teme

pozorište kostolanji deže

pozorišna predstava

premijera predstave

predstava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.