Komentara: 1
Pregleda: 2666

Tri miliona dinara za Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica

08.08.2019. u 14:05h
Izvor: Subotica.com
Na jučerašnjoj sednici, Pokrajinska vlada dala je saglasnost na Program rada, Finansijski plan i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Centru za porodični smeštaj i usvojenje Subotica.
Tri miliona dinara za Centar za porodični smeštaj i usvojenje Subotica

Time su ispunjeni uslovi koji se odnose na donošenje akata neophodnih za otpočinjanje rada nove ustanove socijalne zaštite u našem gradu, osnovane 20. decembra 2018. godine. Finansijskim planom za tekuću godinu, planirana su sredstva u iznosu od tri miliona dinara, koja su obezbeđena iz pokrajinskog budžeta.

Osnovna delatnost Centra za porodični smeštaj i usvojenje Subotica je organizovanje, smeštaj dece bez roditeljskog staranja i pružanje pomoći hraniteljskoj i usvojiteljskoj porodici kojoj je korisnik poveren. Ova ustanova socijalne zaštite biće zadužena za Severnobački, Severnobanatski i Zapadnobački upravni okrug.

Osnivanje Centra za porodični smeštaj i usvojenje Subotica proističe iz Zakona o socijalnoj zaštiti i predstavlja još jedan korak u sprovođenju ukupnih reformskih procesa u sistemu socijalne zaštite, kao i zaštite dece bez adekvatnog roditeljskog staranja, kojih u Vojvodini ima oko tri hiljade.

Pre pet godina, ovakva ustanova osnovana je u Novom Sadu, a planirano je da se naredne godine osnuje i u Pančevu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2666

Povezane vesti

Povezane teme

socijalna zaštita

centar za porodični smeštaj i usvojenje subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.