• Pregleda: 2112

Trening za mlade sa invaliditetom

Na Javnom konkursu o dodeli sredstava za finansiranje programa i projekata u omladinskom sektoru za 2013. godinu, Udruženju za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno” odobrena su sredstva u iznosu od 85. 000 dinara za realizaciju projekta „Trening za aktivno uključivanje osoba sa invaliditetom u svet rada”, koji se realizuje u partnerstvu za Osnovnom školom „Žarko Zrenjanin”.
Trening za mlade sa invaliditetom

Ovo je po prvi put da je Grad raspisao javni konkurs za projekte iz oblasti omladinskog sektora, a mlade osobe sa invaliditetom su u Lokalnom akcionom planu za mlade Subotice, prepoznati kao posebno osetljiva grupa mladih, kojima je potrebna dodatna društvena podrška.

- Projektom je predviđeno da se za 30 mladih osoba sa invaliditetom održi petodnevni trening za aktivno traženje posla i uključivanje u svet rada.Prvi dan treninga je subota,8.juni, na salašu „Esperanca"— kaže Erika Balažević, predsednica Udruženja „Zajedno”.

U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin" srednjoškolsko obrazovanje završava ove godine 30 mladih osoba sa invaliditetom iz Tavankuta, Mišićeva, Male Bosne, Bikova, Đurđina, Bajmoka,Čantavira, Žednika, Malih Pijaca, Bačkih Vinograda,Palića i Šupljaka.  Oni stiču zanimanja II i III stepena , cvećar-vrtlar, autoperač, konfekcijski šivač,  i zavarivač.

Petodnevnim treningom ova grupa mladih će savladati veštine neophodne za aktivno traženje zaposlenja i uključivanje u svet rada. Sadržaj treninga je podeljen u pet celina.  Trening će se realizovati delom na školskom salašu „Esperanca" u Hajdukovu,a delom u Osnovnoj školi„Žarko Zrenjanin", u trajanju od pet dana, a voditelji radionica će biti Kujundžić Ljiljana, pedagog,Eror Slađana,psiholog i Cvijetić Momčilo, socijalni radnik.

Izvor: SuMedija

povezane teme

1
student Odgovori
Ovo je zaista vrhunac ironije. Gradska uprava koja ima i moralnu i zakonsku obavezu da ZAPOŠLJAVA Osobe sa invaliditetom subvencionira ih sa 85 000 dinara za obuku da sami traže posao koga nema ni za najsposobnije. Ta ista Gradska uprava na ime penala kao kazne za nezapošljavanje Osoba sa invaliditetom za prošlu godinu platila je preko 10 milona dinara iz budžeta..
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.