Komentara: 1
Pregleda: 2499

Trening za mlade sa invaliditetom

04.06.2013. u 16:00h
Izvor: SuMedija
Na Javnom konkursu o dodeli sredstava za finansiranje programa i projekata u omladinskom sektoru za 2013. godinu, Udruženju za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „Zajedno” odobrena su sredstva u iznosu od 85. 000 dinara za realizaciju projekta „Trening za aktivno uključivanje osoba sa invaliditetom u svet rada”, koji se realizuje u partnerstvu za Osnovnom školom „Žarko Zrenjanin”.
Trening za mlade sa invaliditetom

Ovo je po prvi put da je Grad raspisao javni konkurs za projekte iz oblasti omladinskog sektora, a mlade osobe sa invaliditetom su u Lokalnom akcionom planu za mlade Subotice, prepoznati kao posebno osetljiva grupa mladih, kojima je potrebna dodatna društvena podrška.

- Projektom je predviđeno da se za 30 mladih osoba sa invaliditetom održi petodnevni trening za aktivno traženje posla i uključivanje u svet rada.Prvi dan treninga je subota,8.juni, na salašu „Esperanca"— kaže Erika Balažević, predsednica Udruženja „Zajedno”.

U Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin" srednjoškolsko obrazovanje završava ove godine 30 mladih osoba sa invaliditetom iz Tavankuta, Mišićeva, Male Bosne, Bikova, Đurđina, Bajmoka,Čantavira, Žednika, Malih Pijaca, Bačkih Vinograda,Palića i Šupljaka.  Oni stiču zanimanja II i III stepena , cvećar-vrtlar, autoperač, konfekcijski šivač,  i zavarivač.

Petodnevnim treningom ova grupa mladih će savladati veštine neophodne za aktivno traženje zaposlenja i uključivanje u svet rada. Sadržaj treninga je podeljen u pet celina.  Trening će se realizovati delom na školskom salašu „Esperanca" u Hajdukovu,a delom u Osnovnoj školi„Žarko Zrenjanin", u trajanju od pet dana, a voditelji radionica će biti Kujundžić Ljiljana, pedagog,Eror Slađana,psiholog i Cvijetić Momčilo, socijalni radnik.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2499
Povezane teme

OiSS Žarko Zrenjanin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.