Komentara: 19
Pregleda: 4801
Foto

"Trening snage za žene treće životne dobi"

19.02.2018. u 15:51h
Izvor: Subotica.com
Gerontološki centar i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu potpisali su sporazum o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi".
"Trening snage za žene treće životne dobi"

Projekat "Trening snage za žene treće životne dobi" omogućiće korisnicima ove ustanove fizičke aktivnosti dva puta nedeljno u skladu sa njihovim godinama starosti i zdravstvenim stanjem.

Projekat je dokaz da je nama zdravlje korisnika najvažnija stvar o kojoj možemo da brinemo, ovaj projekat ima taj cilj da zajedno sa našim službama pre svega, Službama rehabilitacije i otvorene zaštite, omogući da se na kvalitetan način organizuje dodatna fizička aktivnost naših korisnica pre svega, mada ima zainteresovanih i korisnika. Posle svih tih izvršenih merenja moći ćemo da ustanovimo koji su važni parametri za nastavak rada sa našim korisnicama i korisnicima - kaže Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. 

"Trening snage za žene treće životne dobi"

Subotički Gerontološki centar jedna je sedam ustanova uključenih u projekat, koji finansira Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno istraživačku delatnost sa tri miliona dinara. Cilj projekta je promocija novih programa vežbanja za osobe treće životne dobi radi poboljšanja kvaliteta života.

"Trening snage za žene treće životne dobi"

- Ovo je decenija starenja u Evropskoj uniji, poznati smo kao regija koja ne može baš da se pohvali sa starosnom populacijom. Spadamo u najstarije u Evropi, generalno je trend starenja u Evropi i zato su svi programi vezani za kvalitetno starenje veoma značajni i prepoznati od strane Evropske unije i naše Pokrajinske vlade. Projekat ćemo sprovesti u narednih dvanaest nedelja. To su specifični programi vežbanja bazirani na savremenim naučnim znanjima. Želimo da proverimo u inicijalnom i finalnom stanju koliko može da se poboljša kvalitet života i biomarkeri zdravlja za osobe treće životne dobi, koji će biti uključeni u program vežbanja. U javnosti obično postoji percepcija da je vežbanje najvažnije za mlade da se razvijaju, naravno da je važno, ali nauka nam sad jasno kaže da  najveće dobrobiti, fizička aktivnost i vežbanje, ima na osobe treće životne dobi. Daleko su najveći pozitivni efekti i to je nešto što želimo da u jednom malom naučnom projektu, finansiranom od Pokrajinske vlade, pokažemo - ističe Marko Stojanović, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi" Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi" Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi" Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi" Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi" Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi" Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi" Potpisivanja sporazuma o saradnji na projektu "Trening snage za žene treće životne dobi"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 meseca
Komentara: 19
Pregleda: 4801
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

potpisivanje sporazuma

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.