Komentara: 8
Pregleda: 4267

Treći pokušaj vantelesne oplodnje finansira Grad Subotica

20.02.2013. u 15:09h
Izvor: RTV Yueco
Grad Subotica će, bračnim parovima bez dece, finansirati treći pokušaj vantelesne oplodnje. Iz budžeta Grada, je za ovu meru podsticanja nataliteta, opredeljeno 12,5 miliona dinara. Svake godine, od 100 do 150 parova iz našeg grada uđe u proceduru vantelesne oplodnje na nekoj od klinika, u zemlji ili inostranstvu.
Treći pokušaj vantelesne oplodnje finansira Grad Subotica
Statistika neplodnosti u Subotici, gotovo je ista sa statistikom u drugim evropskim zemljama, pa se tokom prve godine sa problemom steriliteta susretne od 15 do 20 odsto parova. Mera za podsticanje nataliteta, koju finansira Grad, uticaće na smanjenje ove, sigurno najvažnije, statistike.
 
Procenat uspešnosti vantelesne oplodnje kreće se od 20 do čak 40 odsto, što je slučaj  kod mlađih žena. Prema rečima ginekologa, u nekim zemljama ima  čak 10 do 12 odsto dece, koja su na svet došla zahvaljujući ovoj metodi. Mera za podsticanje nataliteta, koja dolazi iz  lokalne samouprave, dokazuje da će se i Subotica približiti gradovima, koji brinu o budućnosti.
 
Iz budžeta Grada je, za treći pokušaj vantelesne oplodnje, za ovu godinu opredeljeno 12,5 miliona dinara. Parovi će, za pokušaj vantelesne oplodnje, moći da biraju neku od privatnih i državnih klinika, koje su dobile odobrenje Ministarstva zdravlja RS.
Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4267
Povezane teme

vantelesna oplodnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.