Komentara: 1
Pregleda: 2434

Treći Jazzik festival

17.04.2012. u 18:29h
Izvor: RTV Yueco
„Jazzik“ festival nastao je 2010. godine kao rezultat rada okupljenih ljubitelja dzeza na celu sa Gaborom Bunfordom, renomiranim subotickim saksofonistom.Odrzava se u aprilu, mesecu u kojem je najvise rođendana muzicara-legendi dzeza. Ovaj festival neguje mejnstrim pravac u dzezu obracajuci se siroj publici sa zeljom da priblizi ovaj pravac vecem auditorijumu.
Treći Jazzik festival

Pored oficijalnog programa na kojem nastupaju svetski dzez muzicari, „Jazzik“ posebno promovise mlade talente dzez muzike,omogucavajuci im usavrsavanje na brojnim radionicama i predavanjima koja se odrzavaju u toku festivala i koja su otvorena i besplatna za sve zainteresovane, i motivaciju koju dobijaju nastupom u promotivnom delu programa i svirajuci zajedno sa svetskimdzezerima na tzv. „sesnima“ nakon oficijalnog programa.

Od 2011. godine, „Jazzik“ organizuje poseban program namenjen deci, pod nazivom „Junior Jazzik“, pruzajuci u Srbiji jedinstvenu priliku najmladjima da uzivaju u dzez muzici prilagodjenoj njima. Ove godine program za najmlađe odrzace se 22. aprila od 17casova na gradskom trgu kod zelene fontane.

„Jazzik“ je do sada ugostio muzicare iz Nemacke, Austrije, Hrvatske, Italije, Madjarske, Brazila, Amerike i naravno Srbije. Svaki naredni festival prati uzlaznu putanju kojom se njegova vaznost potvrdjuje pre svega kao medjunarodni kulturni dogadjaj,ali i kroz edukativni karakter kojim se priblizava i najmladjim generacijama cime jeste poseban medju brojnim festivalima u regionu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2434
Povezane teme

Jazzik Festival

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.