• Pregleda: 3828

Treće mesto za studente VTŠ na međunarodnom takmičenju "Trka inženjera" u Mađarskoj

U organizaciji Međunarodne asocijacije za razmenu studenata u cilju prikupljanja tehničkog iskustvo (IAESTE) i Mađarske ove godine je prvi put organizovano takmičenje studenata pod nazivom "Trka inženjera". Cilj projekta je približavanje tehničke inteligencije sa vodećim institucijama i preduzećima Mađarske.
Treće mesto za studente VTŠ na  međunarodnom takmičenju "Trka inženjera" u Mađarskoj

Na online trku su se javile 23 ekipe, koje su rešavale po 7 zadataka iz oblasti informatike i 7 iz oblasti elektrotehnike. Na trci uživo, koja je bila organizovana 18. i 19. novembra 2013. godine na Ekonomskom fakultetu „Keleti Károly”, Univerziteta u Obudi (Mađarska), gde su se plasirale 10 najboljih ekipa sa online takmičenja, takmičili su se u rešavanju zadataka dobijenih od firmi.

Među ekipama je bila, kao jedina iz inostranstva, i ekipa SU-Tech, sastavljena od studenata specijalističkih studija mehatronike Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice. Članovi ekipe su bili: Bajusz Péter, Buckó Szabolcs, Pálfi Szuzanna i Szegedi Mihály.

Proglašenje pobednika je organizovana narednog dana u okviru sajma inovacija studenata Univerziteta u Obudi. Ekipa SU-Tech je bila uspešna i u živoj trci i osvojila zavidno treće mesto i dobila specijalnu nagradu firme Mađarski Telekom. Novčana nagrada za treće mesto je iznosila 50.000 forinti, što je novčana podrška za izradu jednog studentsko-naučnog rada.

Pokrovitelji takmičenja su bili: Mađarski Telekom, T-Systems Magyarország Zrt., TGA Consult i InfomatiX Ltd., a suorganizator je bio Evosoft Hungary Kft.

Izvor: Visoka tehnička škola strukovnih studija

povezane teme

10
Zdravo pametan Odgovori
Lepo priznanje, svaka čast! Jedino je nagrada isuviše skromna, pogotovo što je od međunarodne organizacije. Mislim, da li vam je tih cca 170 evra pokrilo troškove puta?
pista Odgovori
Ovaj rezultat je samo potvrda vrednostti VTS Subotica
Deco iskrene cestitke, samo napred.
magacioner Odgovori
Cestitam, a zelim im uspeh i u daljem radu ili ucenju. Ovo je veliki uspeh i sansa za stipendije ili za dobra radna mesta.
zoli Odgovori
Zdravo pametan-u:da je nagrada bila ne 170 nego 17 eur, roditelji bi rado platili troskove.Ova nagrada otvara nam deci vrata Evrope,dakle pametno ulaganje od strane roditelja ,samo napred, sto dalje odavde.
Dalibor Odgovori
Cestitke! Otvori oci, vidi kako ljudi - uce. :)
Zdravo pametan Odgovori
@zoli
Izvni druže, ali od "hvala" se ne živi! Baš zato su i roditelji ulagali, da im se jednom vrati. Znanje se plaća, to pogotovo znaju na zapadu, zato me i čudi ovakva nagrada (sramota je i nazvato to nagradom).
zoltan Odgovori
Zdravo pametan-u,jeste mala je nagrada,trebalo bi se obratit ministarstvu obrazovanja pa da budu vece nagrade za studente u buduce.Ovo je bila takmicenje za studente,za trecu nagradu nije ni tako lose ali niko ovde ne ide zbog novcanih nagrada.Znanje ce se platiti kad budu poceli raditi...
F Odgovori
Sve je to lepo i sve cestitke kolegama, sigurno su zasluzeno dosli do treceg mesta ..jedini problem sa kojim ce se pri zavrsetku studija oni na zalost susresti je taj da sa diplomom vts-a nece naci nigde posao u Srbiji. ..Iz licnog iskustva.
posao Odgovori
Mislim da gresite, posao se moze naci (iz licnog iskustva) jer dosta firmi ceni to sto su zavrsil (sto smo zavrsili) strukovnu skolu. Ova deca znaju da primen steceno znanje a ne samo da pricaju o teoriji. Iskrene cestitke celom timu!
posao Odgovori
zaboravio sam da kazem da su druge kolege sa VTS-a sa ovom diplomom u bilo kojoj zemlji EU mogli bez ikakve razlike da upisu master studije, u Srbiji neki od fakulteta prave problem i dodaju razliku u predmetima. Mada izgleda da u Srbiji niko ne moze naci posao bez obzira kakvu diplomu ima...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.