Komentara: 10
Pregleda: 4248

Treće mesto za studente VTŠ na međunarodnom takmičenju "Trka inženjera" u Mađarskoj

27.11.2013. u 14:06h
Izvor: Visoka tehnička škola strukovnih studija
U organizaciji Međunarodne asocijacije za razmenu studenata u cilju prikupljanja tehničkog iskustvo (IAESTE) i Mađarske ove godine je prvi put organizovano takmičenje studenata pod nazivom "Trka inženjera". Cilj projekta je približavanje tehničke inteligencije sa vodećim institucijama i preduzećima Mađarske.
Treće mesto za studente VTŠ na  međunarodnom takmičenju "Trka inženjera" u Mađarskoj

Na online trku su se javile 23 ekipe, koje su rešavale po 7 zadataka iz oblasti informatike i 7 iz oblasti elektrotehnike. Na trci uživo, koja je bila organizovana 18. i 19. novembra 2013. godine na Ekonomskom fakultetu „Keleti Károly”, Univerziteta u Obudi (Mađarska), gde su se plasirale 10 najboljih ekipa sa online takmičenja, takmičili su se u rešavanju zadataka dobijenih od firmi.

Među ekipama je bila, kao jedina iz inostranstva, i ekipa SU-Tech, sastavljena od studenata specijalističkih studija mehatronike Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice. Članovi ekipe su bili: Bajusz Péter, Buckó Szabolcs, Pálfi Szuzanna i Szegedi Mihály.

Proglašenje pobednika je organizovana narednog dana u okviru sajma inovacija studenata Univerziteta u Obudi. Ekipa SU-Tech je bila uspešna i u živoj trci i osvojila zavidno treće mesto i dobila specijalnu nagradu firme Mađarski Telekom. Novčana nagrada za treće mesto je iznosila 50.000 forinti, što je novčana podrška za izradu jednog studentsko-naučnog rada.

Pokrovitelji takmičenja su bili: Mađarski Telekom, T-Systems Magyarország Zrt., TGA Consult i InfomatiX Ltd., a suorganizator je bio Evosoft Hungary Kft.

Izvor: Visoka tehnička škola strukovnih studija
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 4248
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.