Komentara: 49
Pregleda: 13076

Traktori se vraćaju na njive, ali paori ne odustaju od zahteva

18.08.2022. u 11:31h > 16:18
Izvor: Subotica.com
Nakon sastanka sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem paori su se povukli iz centra grada i uputili ka njivama, ali kako su poručili od svojih zahteva ne odustaju. Priliku za nove pregovore subotički zemljoradnici imaće već u ponedeljak kada je zakazan sastanak sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem.
Traktori se vraćaju na njive, ali paori ne odustaju od zahteva

Nakon što su devet dana proveli u Štrosmajerovoj ulici, nezadovoljni paori povukli su se iz centra grada, ali kako su rekli od svojih zahteva ne odustaju.

Gradonačelnik je iskazao razumevanje za naše probleme i dobili smo obećanje da će nam pomoći onoliko koliko je u njegovoj moći. Ne odustajemo od svojih zahteva i nastavljamo pregovore. U ponedeljak idem na sastanak sa Igorom Mirovićem, a tokom sledeće nedelje dogovoren je i novi sastanak sa gradonačelnikom. Povlačimo se iz centra grada, još uvek smo nezadovoljni, ali moramo da se vratimo na njive i salaše - izjavio je inicijator protesta subotičkih poljoprivrednika, Miroslav Matković.

Traktori se vraćaju na njive, ali paori ne odustaju od zahtevaDa će komunikacija između poljoprivrednika i predstavnika lokalne samouprave biti nastavljena i intenzivirana potvrdio je i gradonačelnik Bakić.

Dogovorili smo se da nadalje komuniciramo bez posrednika, kako ne bi dolazilo do šumova i nesporazuma. Ponavljam, moja vrata su uvek otvorena kako poljoprivrednicima tako i svim građanima. Dogovoreno je da predstavnik poljoprivrednika Miroslav Matković u ponedeljak ode na sastanak u Pokrajinsku vladu gde će se govoriti o odvodnjavanju, a ujedno i o suši - najavio je gradonačelnik, Stevan Bakić.

Traktori se vraćaju na njive, ali paori ne odustaju od zahtevaPoljoprivrednicima je na sastanku objašnjeno koji su to koraci koji se moraju preduzeti kako bi se prograsila elementarna nepogoda zbog suše. Bakić je poonovio da je Grad po tom pitanju limitiran, ali da su predstavnici lokalne samouprave spremni i voljni da učine svaki potez koji ide u smeru proglašenja suše u subotičkom ataru.

Ono što je bilo do Grada, odavno je učinjeno, ali paori o tome nisu bili obavešteni. Dakle, Poljoprivredna stručna služba poslala je svoj izveštaj u Pokrajinu. Da bi se proglasila elementarna nepogoda zbog suše, Vlada inicira izveštaj RHMZ na osnovu kog se proglašava vanredna situacija na teritoriji čitave zemlje ili njenim delovima. Tek nakon toga lokalna samouprava pristupa formiranju komisije, koja potom izlazi na teren radi procene štete. Moram da podvučem da se procena štete radi tek kada se skinu usevi. Takav je redosled i Gradu su tu vezane ruke. Međutim, mi ćemo gledati da pronađemo neki model, kao što smo uradili i kod ugostitelja, da pomognemo zemljoradnicima makar oko onoga što je u nadležnosti Grada - pojasnio je prvi čovek Grada. 

Izvor: Subotica.com
Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima Sastanak gradonačelnika sa poljoprivrednicima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 49
Pregleda: 13076
Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

protest poljoprivrednika

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.