Komentara: 1
Pregleda: 3430

Trakice za dijabetičare (ipak) po nabavnoj ceni

01.10.2015. u 11:17h
Izvor: RTV Yueco
Posle neuspelog pokušaja otvaranja specijalizovane prodavnice za dijabetičare, Udruženje dijabetičara pronašlo je način da svojim članovima omogući da po nabavnim cenama dođu do trakica za merenje nivoa šećera u krvi.
Trakice za dijabetičare (ipak) po nabavnoj ceni

Na poziv predsednice Udruženja dijabetičara, Terezije Dević, koji je bio upućen svim apotekama u gradu, odgovorila je samo apoteka „Higija Su“, koja se odrekla zarade kako bi dijabetičari bili u mogućnosti da svoju bolest drže pod kontrolom.

Predsednica Udruženja dijabetičara, Terezija Dević sa dijabetesom živi više od četiri decenije. U periodu pre pojave aparata za merenje nivoa šećera u krvi, zbog nepravilne kontrole bolesti, Tereziji su se javile i određene komplikacije te je ona kako kaže, svesna važnosti redovnih merenja. Iako su joj, kao i drugim članovima Udruženja koji su na intezivnoj terapiji, za pravilnu kontrolu bolesti, potrebne tri kutije trakica za merenje nivoa šećera, na račun Fonda za zdravstveno osiguranje ima pravo na samo jednu kutiju.

Za kupovinu trakica po nabavnoj ceni u Apoteciji „Higija SU“ , koja se nalazi na adresi Zmaj Jovina 23, potrebno je prikazati overenu tkz. plavu knjižicu, koju dijabetičari mogu dobiti u Udruženju.

Ovoj je tek početak saradnje Udruženja dijabetičara i Apoteke „Higija Su“, u kojoj postoji i Savetovalište za dijabetes. Prema podacima, u našem gradu ima oko 14000 registrovanih dijabetičara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3430
Povezane teme

dijabetes

dijabetičari

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.