Komentara: 4
Pregleda: 1238

"Tragom bunjevačke prošlosti" - 22. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

12.09.2023. u 12:15h > 05.09.2023. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Dvodnevni Festival bunjevačkog stvaralaštva održaće se po 22. put u sredu i četvrtak, 13. i 14. septembra, a organizatori su pripremili bogat prigodan program.
"Tragom bunjevačke prošlosti" - 22. Festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Festival će početi u sredu 13. septembra, polaganjem cveća na grob Mije Mandića, na Bajskom groblju, u 17 časova. Nakon toga, u Art bioskopu "Aleksandar Lifka" za 19 časova je zakazano svečano otvaranje 22. Festivala, pod nazivom "Tragom bunjevačke prošlosti".

U nastavku večeri, biće održana promocija trećeg izdanja molitvenika "Nebesko janješce" za bunjevački i šokački naraštaj, čiji je autor Mijo Mandić, a nakon toga i projekcija filma "Jedan pogled u prošlost"- Mijo Mandić, u režiji Branka Pokornika, i produkciji BKC Bajmok, 2015. Biće prikazana i izložba fotografija Mije Mandić, autroke Tamare Babić. 

U četvrtak, 14. septembra, od 19 časova u Art bioskopu "Aleksandar Lifka" biće održan koncert "Svirci naši", u okviru muzičke večeri posvećene obeležavanju 105 godina od rođenja Luke Nimčevića - Džaje. 

Druge večeri biće održana i projekcija filma - izložba fotografija pod nazivom "Svirci naši", autorke Tamare Babić. U muzičkom delu programa nastupiće tamburaški orksetar i vokalna solistkinja Tamara Babić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 1238
Povezane teme

bunjevci

bunjevci subotica

festival bunjevačkog narodnog stvaralaštva

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.