• Pregleda: 4729

Tradicionalne trke "Dužijanca 2017" 29. i 30. jula na Hipodromu

Za vikend, 29. i 30. jula, održaće se tradicionalni konjički kasački program pod nazivom „Dužijanca 2017“. Reč je o čuvenim konjičkim kasačkim trkama kojima se KK "Bačka", još od 1968. godine, priključuje obeležavanju završetka žetvenih radova.
Tradicionalne trke "Dužijanca 2017" 29. i 30. jula na Hipodromu

Od 1968. godine trke za Dužijancu su izrasle u jedan od najvažnijih događaja u konjičkom kasačkom sportu, pa se i danas ovaj trkački dan smatra za jedan od najkvalitenijih u Srbiji. Redovno učestvuju najbolja grla iz Srbije, domaćeg i inostranog odgoja, a kako ističu u Konjičkom klubu "Bačka", i ove godine se očekuje nastup kasača iz Mađarske i Slovenije, odakle tradicionalno dolaze i gosti i učesnici.

Bogat trkački program će biti podeljen u dva dana. U subotu, 29. jula, trkački program počinje u 15 sati, a stazom subotičkog Hipodroma prodefilovaće kasači u šest jednoprežnih i jednoj dvoprežnoj kasačkoj trci. Najkvalitetnija grla nastupaju u nedelju, 30. jula, a program počinje u 14 sati. Najzanimljivije će svakako biti trke posvećene samoj Dužijanci. Kao i ranijih godina, trčaće se dve kvalifikacione trke, a po četiri najbolje plasirana grla idu u finale, u kojem će pasti i konačna odluka o pobedniku. Takođa, u zavisnosti od broja grla u kvalifikacijama, moguće je da će biti održana i trka „utešnog finala“.

Uz same trke, u KK "Bačka" pripremaju i propratni program, kroz svečano otvaranje, defile učesnika, fijakera, jahača i mažoretkinja, dok je protokolom predviđeno da vozači finalne trke budu predstavljeni publici vozeći se „oldtajmer“ automobilima.

Uz poziv svim ljubiteljima kasačkih trka da budu deo ovogodišnje Dužijance, iz KK Bačka poručuju da su ponosni što su i ove godine deo organizacije značajne manifestacije, te da će i ove godine opravdati poverenje ljubitelja kasačkog sporta, samih takmičara i mnogobrojnih gledalaca koji su svakako dobrodošli.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.