Komentara: 0
Pregleda: 4387
Foto

Bogat program za ljubitelje konjičkog sporta za vikend

26.07.2017. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Na Gradskom hipodromu za vikend će se održati konjičke trke "Dužijanca 2017", 49. po redu, na kojoj će nastupiti veliki broj kvalitetnih iskusnijih ali i mlađih, perspektivnijih grla koji će se u glavnoj trci boriti za titulu najboljeg.
Bogat program za ljubitelje konjičkog sporta za vikend

Posle nekoliko godina pauze trke u okviru Dužijance održaće se u dva dana. Prijavljeno 45 grla koji će se takmičiti u  šest trka prvog dana i pet trka drugog dana, među kojima će svakako biti najuzbudljivija i najsvečanija glavna trka "Dužijanca 2017".

Nedeljni program počeće od 14 časova svečanom povorkom koju će predvoditi mažoretkinje iz Sonte, zatim jahačice sa Ergele "Kelebija" i zaprege. Prva trka (15h) biće memorijal "Albe Tumbas Loketić", u sećanje na dugogodišnjeg člana KK "Bačka", a kako je rečeno trka će od ove godine preći u tradiciju.

Po rečima predsednika KK "Bačka", Miodraga Zagorca, za vikend će tradicionalnoj manifestaciji "Dužijanca" prisustvovati veliki broj gostiju iz regiona, ponajviše iz Slovenije, pa je ta prilika iskorišćena da se u program uvrsti trka pod nazivom "Prijateljski duel Srbija - Slovenija" (start iz gume, 2150m).

Bogat program za ljubitelje konjičkog sporta za vikend

Glavna trka "Dužijanca 2017" je po rasporedu od 19 časova, a prethodiće joj dve kvalifikacione trke, od 16,30,  odnosno 17 časova, a iz kojih će pet grla u dve grupe boriti za mesto u finalu, odnosno 4+4 grla za pobednika manifestacije. Među učesnicima je i jedno grlo iz Slovenije (Tars stars), za koje organizatori imaju samo reči hvale.

Jedan od favorita u finalnoj trci (autostart, 1600m) je svakako dobro poznato ime u konjičkom sportu, Goran Zolnaji, koji sa grlom "Rinkop džet" brani titulu osvojenu na 48 izdanju konjičkih trka u čast žetvenih radova. Prema njegovim rečima konkurencija i ove godine je veoma jaka i biće teško odbraniti prošlogodišnju titulu.

- Ova trka trčala se još u vreme stare Jugoslavije i to je svakako jedna od prestižnih trka za svakog od nas koji se bavi sa ovim sportom i mislim da je najveće zadovoljstvo kada dobiješ jednu takvu trku. Prošle godine sam imao tu sreću da je dobijem po prvi put, svi smo dali svoj maksimum i ostvarili smo pobedu. Nažalost neka kvalitetna grla u nedelju neće trčati iz nekih svojih razloga, međutim pojavila su se neka druga grla koja su mlađa i perspektivnija pa ćemo videti šta će se desiti. Spremni smo sa našim grlom, tu smo među favoritima a kako će se završiti videćemo kada "padne barjak" - rekao je Zolnaji

Bogat program za ljubitelje konjičkog sporta za vikend

Pobednike prošlogodišnje trke "Dužijanca" je sa grom Rinkop džet oborio vremenski rekord (1:14,9, rekord iz 2014. godine 1:15,4), a ove godine su očekivanja da se uz povoljne vremenske uslove ta lestvica još jednom pomeri, ali svakako i mnogo zavisi i od konkurencije.

Programom je predviđeno da fInalisti glavne trke izađu defileom u oldtajmer vozilima, kako bi bili pojedinčano predstavljeni. Trkački dan zatvoriće trka "Hipodrom Ljutomer" (autostart, 2200m), na kojoj će takođe nastupiti Goran Zolnaji, sa grlom "Violetta".

Uz poziv svim ljubiteljima kasačkih trka da budu deo ovogodišnje Dužijance, iz KK "Bačka" poručuju da su ponosni što su i ove godine deo organizacije značajne manifestacije, te da će i ove godine opravdati poverenje ljubitelja kasačkog sporta, samih takmičara i mnogobrojnih gledalaca koji su svakako dobrodošli.

Izvor: Subotica.com
Najava konjičkog vikenda i trke "Dužijanca 2017" Najava konjičkog vikenda i trke "Dužijanca 2017" Najava konjičkog vikenda i trke "Dužijanca 2017" Najava konjičkog vikenda i trke "Dužijanca 2017" Najava konjičkog vikenda i trke "Dužijanca 2017" Najava konjičkog vikenda i trke "Dužijanca 2017"
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4387

Povezane vesti

Povezane teme

subotički hipodrom

konjički klub bačka

konjičke trke

konjički sport

kasačke trke

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.